Διευκρινίσεις για το πώς θα εκδίδονται πιστοποιητικά εμβολιασμού για Τ/κ

Με ηλεκτρονική αίτηση, στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, θα μπορούν να εξασφαλίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι Τουρκοκύπριοι που εμβολιάστηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο σημειώνει ότι «σαε συνέχεια ανακοίνωσης που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής επιθυμεί να πληροφορήσει ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να λάβουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό (EU Digital Covid Certificate) για σκοπούς ταξιδιού, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Υγείας συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα».

Όπως αναφέρεται, «όλα τα αναγκαία έγγραφα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.moh.gov.cy\edvc . Οι αιτήσεις και τα συνοδευόμενα έγγραφα θα προωθούνται αυτόματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eudcc.tcvac@moh.gov.cy χωρίς να χρειάζεται η οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από τους αιτητές. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται και η διεκπεραίωση τους θα ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών.

Οι αιτητές,  αφού ενημερωθούν ηλεκτρονικά ότι η αίτηση τους έχει εγκριθεί, θα μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση του πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate EUDCC στον σύνδεσμο https://www.eudcc.gov.cy/»

Καταλήγοντας, το Υφυπουργείο τονίζει πως «η Υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, στις 12μ.  Τονίζεται ότι για αποφυγή καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση των αιτήσεων, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κενά στην ενημέρωση καρκινοπαθών για θέματα γονιμότητας-Ανοίγει η συζήτηση στη Βουλή
Προχωρεί με ιδιωτική ποινική δίωξη του Κατσουνωτού η Αρχή-Η τρίλιζα των υποθέσεων εναντίον του σε δύο χρόνια
Πίσω από την πρώτη διαφωνία Εισαγγελέα και Αρχής κατά της Διαφθοράς- Το αδιέξοδο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν
Η τελευταία ευκαιρία στην υπόθεση Θανάση-Οι δύο άξονες των ανακριτών, μπαίνουν στον πάγο οι ιδιωτικές ποινικές
Ημερίδα στη Λεμεσό για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία
Επ. Περιβάλλοντος: Εφικτά ως το 2030 τα πρότυπα για ποιότητα αέρα
Άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας του Δήμου Πάφου
ΠτΔ: Σταθμός η λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών
Εξαγγελία σχεδίου επιχορηγημένων διακοπών για Χαμηλοσυνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ
Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου