Τετάρτη 22 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παίρνει... παράταση ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

  05/08/2021 15:37
Παίρνει... παράταση ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Παίρνει... παράταση ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

  05/08/2021 15:37

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τη 1:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής(06/08) μέχρι τις 17:00, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και 25 βαθμούς στα βόρεια παράλια. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το Σάββατο.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 25 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος μετά το μεσημέρι όμως θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και στους 35 στα υπόλοιπα παράλια.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, που την Κυριακή πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Κυριακή και μικρή άνοδο τη Δευτέρα για να κυμανθεί κατά το τριήμερο κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας