Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πέραν των οκτώ χιλιάδων οι εμβολιασμοί στα «walk-in»-«Πλησιάζουμε τους στόχους»

  29/07/2021 13:16
Πέραν των οκτώ χιλιάδων οι εμβολιασμοί στα «walk-in»-«Πλησιάζουμε τους στόχους»

Πέραν των οκτώ χιλιάδων οι εμβολιασμοί στα «walk-in»-«Πλησιάζουμε τους στόχους»

  29/07/2021 13:16

Ικανοποιημένη από τις οκτώ και πλέον χιλιάδες εμβολιασμούς, μέσω των «walk-in», παρουσιάστηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία εκτιμά ότι τον Αύγουστο θα πλησιάσουμε στους στόχους που έχουν τεθεί.

 Η κ. Γιαννάκη, συνοδευόμενη από ν Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιο Δίπλαρο, τον Πρύτανη, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και τον νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Φρίξο Σαββίδη, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο «walk-in», που άρχισε να λειτουργεί στο ΤΕΠΑΚ και πραγματοποίησε αριθμό εμβολιασμών σε φοιτητές.

«Σήμερα κάνουμε πρεμιέρα για τους φοιτητές, για τη νέα γενιά του τόπου», είπε σε δηλώσεις της η κυρία Γιαννάκη, προσθέτοντας ότι οι εμβολιασμοί στα  «walk-in» έχουν ξεπεράσει τις 8,000, «κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, για το συμφέρον της δημόσιας υγείας, για την προστασία του εαυτού μας, την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Ανέφερε δε ότι έχει εμβολιαστεί το 73% του πληθυσμού με την πρώτη δόση και το 64% και με τη δεύτερη δόση, ενώ συνολικά έγιναν 970,000 εμβολιασμοί, ένα ποσοστό πέραν του 73%.

«Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός είναι ένα όπλο θωράκισης έναντι της πανδημίας Covid- 19», τόνισε η ΓΔ του Υπουργείου Υγείας και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει τους εμβολιασμούς «για να προστατεύσει τον εαυτό του, να προστατεύσει την οικογένεια του, να προστατεύσει τους γύρω του και επίσης για το καλό της δημόσιας υγείας».

Ευχαριστώντας τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, η Χριστίνα Γιαννάκη είπε πως αυτή η «πρεμιέρα» είναι σημαντική για τους φοιτητές, «που πρέπει να έρθουν για να εμβολιαστούν, για να μπορούν να μπουν στη νέα σχολική χρονιά χωρίς κρούσματα, χωρίς σκαμπανεβάσματα και χωρίς να υπάρχει θέμα να μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή χρονιά».

Ερωτηθείσα κατά πόσο το πρόγραμμα πλησιάζει τους στόχους που τέθηκαν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ως το τέλος Αυγούστου, θα πλησιάσουμε τους στόχους μας», ενώ υπέδειξε ότι ένα πολύ καλό ποσοστό εμβολιασμών καταγράφεται για τους εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές μονάδες.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πατάμε ποτέ ένα κουμπί και γίνονται όλα», ανέφερε και σημείωσε ότι στο Υπουργείο «γίνεται μια κατάθεση ψυχής γι αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας».

Πρόσθεσε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια για λειτουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων «walk-in» και ότι προσπάθεια θα γίνει για το θέμα των εμβολιασμών αλλοδαπών που δεν πληρούν προϋποθέσεις, όπως το να είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης δήλωσε ότι το ΤΕΠΑΚ και η Σύγκλητος τάσσονται υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος και κάλεσε όλους να εμπιστευθούν τους επιστήμονες και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

«Το ίδιο πράττουμε καλώντας τους φοιτητές μας, το προσωπικό μας, τους ακαδημαϊκούς μας και όπως σωστά είπε η κυρία Γιαννάκη, επιστρέφουμε πίσω στην τάξη με φυσική παρουσία και προφανώς ο εμβολιασμός είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», συμπλήρωσε.

Οι εμβολιασμοί αφορούν αποκλειστικά την 1η δόση του εμβολίου Pfizer-BioNteck και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ιστοσελίδας του ΤΕΠΑΚ, στο email restart@cut.ac.cy και στο τηλέφωνο 25 002415.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας