Βλέπει ειδικούς ο Χατζηπαντελας-Επί τάπητος απόψεις για το πλάνο εντός Αυγούστου

Σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), συγκάλεσε για το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος θα ζητήσει τις απόψεις των επιστημόνων, για την πορεία της επιδημιολογικής εικόνας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη 1:30 και θα λάβουν μέρος και υπηρεσιακοί του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα διενεργούνται τα rapid test από τη 1η Αυγούστου-Για ποιους θα είναι δωρεάν

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΣΕΕ, δεν ζητήθηκε από τους επιστήμονες να ετοιμάσουν εισηγήσεις και το αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ελεύθερη κατάθεση απόψεων. Ανάλογα με τις απόψεις των επιστημόνων, θα δρομολογηθούν και οι αντίστοιχες αποφάσεις, χωρίς να αποκλείεται να παραπεμφθούν για το επόμενο Υπουργικό, αφού η Κυβέρνηση θέλει να έχει πλάνο διαχείρισης για τον Αύγουστο.  

Στο μικροσκόπιο οι νοσηλείες

Στο μικροσκόπιο θα τεθεί η επιδημιολογική εικόνα, που παρουσιάζει βελτίωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αφού έπεσε ο δείκτης θετικότητας και τα κρούσματα. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία, είναι η αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών και η πίεση στο σύστημα υγείας, την τελευταία εβδομάδα. Παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, θα υπήρχε εξισορρόπηση στα εξιτήρια και τις εισαγωγές, κάτι τέτοιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει συμβεί.

Οι νοσηλείες συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση, με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα όπου αυξήθηκαν στους 276 οι νοσηλευόμενοι, με τους 71 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Αυτό που έχει κτυπήσει καμπανάκι όμως, είναι η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών που αυξήθηκαν στους 32, καθώς και η αύξηση των θανάτων από covid-19 το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του χθες στην Καθημερινή, αν και δεν έβγαλε εκτός πλάνων το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, ακόμη και ενός lockdown ανέφερε πως όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να αποφευχθεί.

«Με όλες μας τις δυνάμεις, προσπαθούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού και να καταφέρουμε να φτάσουμε στην ανοσία που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν το βάζουμε κάτω και θα επιμείνουμε στην προσπάθειά μας, ώστε να μην φτάσουμε σε ένα ακόμα lockdown», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ