Χαμός σε ΤΑΕΠ και ιατρεία βραχείας νοσηλείας-«Δεν βρίσκουν τους Προσωπικούς Ιατρούς»

Ταλαιπωρία ασθενών τόσο στα ΤΑΕΠ όσο και στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας, όπου αξιολογούνται οι ασθενείς με κορωνοϊό για να κριθεί εάν θα γίνει εισαγωγή τους. Το γεγονός οφείλεται σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ στο γεγονός ότι ασθενείς δεν βρίσκουν τους Προσωπικούς τους Ιατρούς, αρκετοί από τους οποίους απουσιάζουν με άδεια αναπαύσεως.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές για στελέχωση νοσοκομείων

Τα πολλαπλά αιτήματα για μεταφορά στα νοσοκομείο, λόγω covid έχει προκαλέσει μάλιστα τεράστια πίεση στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, που δεν προλαβαίνει να μεταφέρει ασθενείς.  

«Παρατηρείται συμφόρηση σε ιατρεία βραχείας νοσηλείας, όπου εκεί γίνεται η κλινική εξέταση των ύποπτων ή των επιβεβαιωμένων περιστατικών για να κριθεί εάν θα νοσηλευτούν. Ο λόγος είναι γιατί πολλοί Προσωπικοί Ιατροί, απουσιάζουν για άδεια αναπαύσεως. Πιθανόν να μην έχουν αντικαταστάτη, δεν απαντά κανένας τα τηλέφωνά τους και έτσι ο κόσμος υποχρεώνεται να ζητά από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων να τον μεταφέρουν στα νοσοκομεία για να εξεταστεί», ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Όπως είπε ο κ. Χαριλάου αρκετά από τα περιστατικά που φτάνουν στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας, «δεν χρειαζόταν να φύγουν από το σπίτι τους και μπορεί να χρειαζόταν να τους δοθεί ένα παυσίπονο».

Το ίδιο συμβαίνει και στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για non covid περιστατικά, όπου ασθενείς περιμένουν για ώρες, μέχρι να τους δει γιατρός.

«Δημιουργείται συμφόρηση και αυτό δημιουργεί μια κακή εικόνα για τον οργανισμό και έχω υποχρέωση να δηλώσω, πως όλα αυτά συμβαίνουν όχι εξ’ υπαιτιότητας του οργανισμού, αλλά λόγω του ότι κάποιοι, οι οποίοι τους έχει ανατεθεί ένας ρόλος, ειδικά αυτές τις μέρες, δεν ανέλαβαν αυτό τον ρόλο. Δεχόμαστε παράπονα από ασθενείς πως οι ΠΙ τους δεν ανταποκρίνονται στα τηλεφωνήματά τους», ανέφερε ο κ. Χαριλάου.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ έθεσε στο θέμα στον ΟΑΥ και θα αποσταλεί εγκύκλιος στους ΠΙ για να αναλάβουν τα περιστατικά τους.

«Εμείς είμαστε στη διάθεση του ΟΚΥπΥ για να ενισχύσουμε την προσπάθεια που γίνεται. Εάν κάποιοι πολίτες πιστεύουν ότι ο Προσωπικός τους Ιατρός δεν ανταποκρίνεται σωστά, μπορούν να τον αλλάξου ή ακόμα και να τον καταγγείλει», ανέφερε ο Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test που θα λειτουργήσουν την Τετάρτη

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο