Παρενέβη και υπενθύμισε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τα εμβόλια η Αρχιεπισκοπή

Παρέμβαση, όσον αφορά στον εμβολιασμό των πιστών, έκανε η Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Σε εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, του περασμένου Δεκεμβρίου, η οποία καλούσε τους πιστούς να εμβολιαστούν και να μην ασπάζονται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το θέμα.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου αναφέρει πως «με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα την οποία παρουσιάζει η Κύπρος τις τελευταίες εβδομάδες. Τη στιγμή που όλοι θεωρήσαμε ότι οι συντονισμένες αποφάσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και της ομάδας των ειδικών επιστημόνων, ο αξιέπαινος ηρωικός αγώνας γιατρών και νοσηλευτών και βεβαίως η θαυμαστή προθυμία και συνεργασία του λαού μας εκμηδένισαν τη λοιμική νόσο του κορωνοϊού, τις τελευταίες μέρες δυστυχώς αυτή επανάκαμψε δριμύτερη και σφοδρότερη».

Προσθέτοντας, η εγκύκλιος τονίζει πως «τις δύσκολες αυτές στιγμές που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τις εντεινόμενες τουρκικές απειλές και επιβουλές με την προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο ειδικά και στο Κυπριακό ζήτημα γενικότερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές ή να ταλαιπωρούνται αφάνταστα συνάνθρωποι μας λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας μας στην τήρηση των απαιτούμενων μέτρων για προστασία από τη νόσο».

Ειδικότερα για το θέμα του εμβολιασμού, καταλήγει η ανακοίνωση «υπενθυμίζουμε εμφαντικά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ημερομηνίας 1/12/2020 κατά την οποία αφού ενημερωθήκαμε από ειδικούς επιστήμονες για όλα τα ζητήματα της πανδημίας, τονίσαμε: “Η Ιερά Σύνοδος… χωρίς να ασπάζεται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το θέμα και αφού άκουσε με προσοχή τους ειδικούς επιστήμονες που κάλεσε προς τούτο, αποφάσισε να συστήσει στους πιστούς να εμβολιαστούν, εφόσον το συγκεκριμένο εμβόλιο συστήσουν οι αρμόδιες ' Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να αποδώσουμε κανενός είδους συμφέροντα στις ιατρικές υπηρεσίες υγείας του Κράτους, παρά μόνο την έγνοια τους για την υγεία του λαού”».

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες