Διπλοί κόποι, διπλές χαρές για την οικογένεια Ιωάννου-Πρώτευσαν οι δίδυμες κόρες τους

Διπλοί κόποι, διπλές χαρές για την οικογένεια Ιωάννου, αφού οι δίδυμες κόρες που φοιτούσαν στο Λύκειο Λατσιών, πέτυχαν κάτι μοναδικό. Να διακριθούν ως πρώτες των πρώτων, η Ηρώ στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ελένη στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.  

Αν και δίδυμες, οι δύο αδερφές ακολούθησαν διαφορετικές πορείες σε σχέση με τα επιστημονικά πεδία, αφού η μια είχε έφεση στα Αρχαία Ελληνικά, τα Λατινικά και την ιστορία και η άλλη στα Μαθηματικά και τη Φυσική. «Η Ελένη είναι πρακτικό μυαλό, εγώ προτιμώ πιο πολύ την ιστορία», είπε μιλώντας στον REPORTER, η Ηρώ Ιωάννου.

Παρόλαυτά αφού πέρασαν μια δύσκολη και κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας χρονιά, κατάφεραν να συναντηθούν στο βάθρο της επιτυχίας.

Η Ηρώ, εξήγησε πως η ίδια γνώριζε ότι θα πετύχαινε στις εξετάσεις λόγω της σκληρής δουλειάς που φρόντισε να διεξάγει όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο δεν περίμενε ότι θα λάμβανε το πρωτείο.

«Ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια και συστηματική δουλειά. Ήταν αρκετά δύσκολο για εμένα, διότι ως μαθήτρια στην πιο κρίσιμη μου χρονιά μας βρήκε η πανδημία. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι η τελευταία μου χρονιά στο σχολείο θα ήταν έτσι», συνέχισε.

«Όμως» πρόσθεσε, «το παλέψαμε και δουλέψαμε ακόμα πιο σκληρά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε. Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεση της να κρατήσει τη θέση που εξασφάλισε στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για το μέλλον και το μεγάλο της όνειρο που είναι η υποκριτική.

Σε ερώτηση για το μήνυμα που θέλει να στείλει στα υπόλοιπα παιδιά που είτε πέτυχαν, είτε όχι τους στόχους που έθεσαν η Ηρώ Ιωάννου, έστειλε το μήνυμα πως «κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

«Σίγουρα η φετινή χρονιά δεν ήταν εύκολη όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρα και τα δικαιώματα τους γιατί είναι τα παιδιά μιας κοινωνίας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και στο μέλλον θα κληθούν να αγωνιστούν και να αντιμετωπίσουν τα νέα προβλήματα που θα προκύψουν».

Από την πλευρά της η Ελένη Ιωάννου, δίδυμη αδερφή της Ηρούς, σημείωσε πως ήταν καλά προετοιμασμένη στα μαθήματα που επέλεξε, ωστόσο γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και ότι υπάρχουν πολλά ισάξια παιδιά, δεν περίμενε ότι θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Με την αδερφή μου είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Λόγω της πανδημίας, είμασταν μαζί στο σπίτι και μοιραζόμασταν το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά με πολλές δυσκολίες κυρίως στη ψυχολογία μας. Νομίζω ότι όταν βάζεις τους στόχους και προσπαθείς στο τέλος τους πετυχαίνεις».

Ιδιαίτερα συγκινημένοι για την μεγάλη επιτυχία των θυγατέρων τους ήταν, τόσο ο κύριος Χριστάκης όσο και η κυρία Γιώτα, γονείς της Ηρώς και της Ελένης που με τη σειρά τους, είδαν τις δικές τους θυσίες, να πιάνουν τόπο, αφού μετά από πολλά πήγαινε-έλα σε σχολεία και φροντιστήρια, αποζημιώθηκαν με τα αποτελέσματα που είδαν σήμερα με το παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης