Σάββατο 22 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σε σταδιακό κλείσιμο θαλάμων COVID προχωρούν τα νοσηλευτήρια

  27/05/2021 13:47
Σε σταδιακό κλείσιμο θαλάμων COVID προχωρούν τα νοσηλευτήρια

Σε σταδιακό κλείσιμο θαλάμων COVID προχωρούν τα νοσηλευτήρια

  27/05/2021 13:47

Σε σταδιακό κλείσιμο των θαλάμων COVID στα νοσηλευτήρια προχωρεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με την επαναφορά των θαλάμων και κλινών στην πρότερα τους κατάσταση και στη διάθεση ασθενών με άλλες παθήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου. Τόνισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα παραμείνει ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Είπε ότι οι θάλαμοι COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έχουν κλείσει και οι κλινικές έχουν δοθεί πίσω στις ειδικότητες τους, ενώ εντός των ημερών θα λειτουργήσει και ο θάλαμος στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς με την επιστροφή των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Έχει δοθεί πίσω, επίσης, σημείωσε, ο παθολογικός θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «υπάρχει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο μεριμνά για τη σταδιακή αποκατάσταση, εννοώντας πάντοτε τη σταδιακή μεταφορά των κλινών COVID εκεί που δεν χρειάζονται στις κλινικές για να εξυπηρετηθούν ασθενείς άλλων παθήσεων».

Σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ είναι σαφώς βελτιωμένη. «Νοσηλεύεται ένας αριθμός ασθενών κάτω από 100. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε περαιτέρω μείωση, ούτως ώστε να φθάσουμε σε ένα σημείο, που οι περισσότερες υπηρεσίες, που θα προσφέρουμε θα είναι για τις άλλες παθήσεις κι όχι για το COVID», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρχει νέο κύμα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ο κ. Χαριλάου είπε πως δεν υπάρχει εφησυχασμός. «Εκείνο που ανησυχεί το παγκόσμιο είναι οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού και είναι γι αυτό τον λόγο που είμαστε προετοιμασμένοι, υπάρχει σχέδιο δράσης, σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη, πράγμα το οποίο απευχόμαστε, οποιαδήποτε περίοδο κατά τη διάρκεια του χρόνου να αναδιπλωθούμε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας», συμπλήρωσε.

Μέχρι τη Δευτέρα κλείνουν οι θάλαμοι Covid-19 στο ΓΝ Λάρνακας, λέει ο Δρ. Δημητριάδης

Μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζεται να κλείσουν οι δύο θάλαμοι, που λειτουργούν για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, το οποίο θα επιστρέψει στην κανονικότητα του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Ιωάννης Δημητριάδης, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι «η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που αντανακλάται και στη νοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό. Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19, μόνο 7 ασθενείς, κανένας σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας».

Υπολογίζεται, συνέχισε, «ότι μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου η κλινική Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας θα κλείσει όπως ακριβώς έγινε και στο Νοσοκομείο Πάφου. Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό θα παραπεμφθούν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που συνεχίζει να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς». Σημείωσε ότι «σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κύπρου θα συνεχίσουν και αυτά να παραπέμπουν ασθενείς για θεραπεία στο Νοσοκομείο Αναφοράς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δρ. Δημητριάδης είπε πως «το Νοσοκομείο Λάρνακας θα επαναλειτουργήσει κανονικά, οι ειδικοί γιατροί θα επιστρέψουν πίσω στα καθήκοντα και στις κλινικές τους, προκειμένου να επανέλθει στην ομαλότητα το δημόσιο Νοσηλευτήριο. Επίσης θα γίνει επαναπρογραμματισμός όλων των ραντεβού, ειδικά συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπως χειρουργικής και ορθοπεδικής, προκειμένου οι ασθενείς να προχωρήσουν είτε στις επισκέψεις τους στο γιατρό είτε σε χειρουργικές επεμβάσεις».

Επίσης, σημείωσε «θα ενισχυθούν όλα τα υπόλοιπα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου Λάρνακας, από τα οποία γιατροί και νοσηλευτές είχαν κατά κάποιον τρόπο αποσπαστεί, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των δύο θαλάμων Covid-19 που χρειάστηκε να λειτουργήσουν».

Σε άλλη ερώτηση ο Δρ. Δημητριάδης απάντησε πως «τόσο ο εμβολιασμός όσο και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, έχουν λειτουργήσει κατά πολύ ικανοποιητικό τρόπο. Αυτό που απομένει είναι να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, αφού έχει αποδειχθεί παγκόσμια και στην Κύπρο, ότι βοηθά τόσο στην προστασία του κάθε ατόμου ξεχωριστά, όσο και γενικά στην δημόσια υγεία».

Οσον αφορά τους αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολίου, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας είπε πως «αυτά τα άτομα τα παραπέμπω σε παρόμοια σκεπτόμενα πρόσωπα που νόσησαν από τον ιό, κατέληξαν στα Νοσοκομεία, πέρασαν την τρομερή εμπειρία Covid-19 και τώρα γνωρίζουν και προσωπικά πως ο ιός πραγματικά υπάρχει και ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας