Η νέα τάση για ταξίδια Κυπρίων, τα covid free νησιά και… εισιτήρια από 19 ευρώ

H επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα και τα covid free νησιά, φαίνεται να είναι το εισιτήριο όσων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αναψυχής για το καλοκαίρι. 

Ένα χρόνο πριν, οι Κύπριοι ήταν πολύ διστακτικοί στο να επιχειρήσουν να ταξιδέψουν οπουδήποτε, ακόμα και στον πιο δημοφιλή προορισμό που είναι η Ελλάδα. Μετά τις ανακοινώσεις ωστόσο του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και τις διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα δέχονται τουρίστες, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με πολλούς να έχουν ήδη αρχίσει, να προγραμματίζουν το ταξίδι τους. 

Ακόμα πιο δελεαστικό γίνεται το ταξίδι στα ελληνικά νησιά, αφού οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, είναι πιο ελκυστικές από ποτέ, αφού ξεκινούν από 19 ευρώ. 

Οι αεροπορικές εταιρείες, προγραμματίζουν αρκετές απευθείας πτήσεις σε διάφορα νησιά της Ελλάδας, ενώ κάποιες πτήσεις θα γίνονται και μέσω Αθηνών με την καινούργια ελληνική αεροπορική εταιρεία skyexpress. Οι απευθείας πτήσεις θα είναι κυρίως για Κρήτη, Σκιάθο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο.

Ενδεικτικές τιμές για απευθείας πτήσεις από την Κύπρο σε ελληνικά νησιά

Μύκονος

8-15 Ιουλίου από Λάρνακα 

5-12 Αυγούστου από Λάρνακα

13-20 Ιουλίου από Πάφο

17-24 Αυγούστου από Πάφο 

Σκιάθος 

19-22 Ιουλίου από Λάρνακα

23-30 Αυγούστου από Λάρνακα 
 

Ρόδος

9-16 Ιουλίου από Πάφο

2-6 Αυγούστου από Πάφο

 

6-13 Ιουλίου από Λάρνακα

Ηράκλειο

5-12 Ιουλίου από Λάρνακα

  1-6 Αυγούστου από Λάρνακα

Χανιά

19-26 Ιουλίου από Πάφο

7-12 Αυγούστου από Πάφο

Τα μαγευτικά Covid Free νησιά της Ελλάδας

Με τους εντατικούς εμβολιασμούς που προγραμματίζει η Ελλάδα στα νησιά, αναμένεται ότι μέχρι τέλος Ιουνίου, θα υπάρξει καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν συνολικά 32 covid free νησιά, με πληθυσμό κάτω των 5.000 όπου οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. 

Τα 32 Covid free νησιά είναι τα ακόλουθα:

Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, ‘Αγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι.

Την ίδια στιγμή άλλα 36 νησιά θα προστεθούν στην λίστα, αφού αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Μαϊου, με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson and Johnson, έτσι ο συνολικός αριθμός των covid free νησιών με την έναρξη του καλοκαιριού, θα ανέρχονται στα 68.

Τα 36 νησιά που ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στα τέλη Μαΐου:

Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, ‘Ανδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

Και τα πιο μικρά νησιά στην λίστα προορισμού των Κύπριων

Όπως δήλωσε στον REPORTER o Ταξιδιωτικός σύμβουλος του Pluton Travel Αντώνης Αντωνίου, μεταξύ άλλων προορισμών όπως το Ντουμπάι και οι Μαλδίβες «τo ενδιαφέρον των Κύπριων είναι πολύ αυξημένο για την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά». 

Ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου, το 90% περίπου των νησιών θα είναι εμβολιασμένα, έτσι τα ταξίδια προς τα νησιά της Ελλάδας, θα γίνουν ακόμη πιο ασφαλή. Οι μήνες αιχμής για τα ταξίδια είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Όσον αφορά στα covid free νησιά που υπάρχουν αυτή την στιγμή και είναι μικρότερα από τα εκείνα που επιλέγουμε συνήθως, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι φέτος υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά. 

«Μέχρι τώρα οι Κύπριοι δεν προτιμούσαν τα μικρά νησιά, όμως βλέπουμε ότι υπάρχει μια νέα τάση, σε νέα μικρά νησάκια μακριά από την πολυκοσμία, όπως είναι για παράδειγμα η Χίος. Εμείς έχουμε ήδη μια αποστολή στην Χίο για το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος με 25 άτομα, αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Αυξημένο ενδιαφέρον, υπάρχει και για άλλα νησιά όπως η Πάρος, η Νάξος και η Ζάκυνθος σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ενώ σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των Κύπριων παραμένουν τα πιο πιο κοσμοπολίτικα όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Σκιάθος, η Κρήτη και η Ρόδος.

Ο κ. Αντωνίου ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν νησιά, τα οποία οι Κύπριοι δεν προτιμούν λόγω της συνδεσιμότητάς τους και επειδή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. 

Τι χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα

Το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την Ελλάδα έτσι ώστε να δεχτεί τουρισμό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει είτε να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε να έχουν υποβληθεί σε PCR test έως και 72 ώρες πριν την πτήση ή να κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Για την είσοδο στην χώρα χρειάζεται και η συμπλήρωση του PLF (Passenger Locator Form) μία ημέρα πριν την αναχώρηση. Μετά την συμπλήρωση, οι επιβάτες θα λάβουν στο email που δήλωσαν ένα QR code το οποίο θα ορίζει αν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους ή όχι. Οι επιβάτες πρέπει να κρατήσουν και να είναι σε θέση να αποδείξουν στις αρχές, τον κωδικό QR που έλαβαν σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, κατά την άφιξη.

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία