Τρίτη 22 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καλούν τους εκπαιδευτικούς στα ΚΙΕ να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την απεργία οι γονείς

  11/05/2021 13:13
Καλούν τους εκπαιδευτικούς στα ΚΙΕ να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την απεργία οι γονείς

Καλούν τους εκπαιδευτικούς στα ΚΙΕ να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την απεργία οι γονείς

  11/05/2021 13:13

Λύπη για την ανακοίνωση για απεργία των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς, καλώντας τους καθηγητές να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και τους αρμοδίους να λύσουν άμεσα τα προβλήματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομόσπονδων Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για επ’ αόριστο απεργία από σήμερα των εκπαιδευτικών των απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, επηρεάζονται, ανάμεσα στ’ άλλα, τα Μουσικά Σχολεία, τα βραδινά μαθήματα Τεχνικών Σχολών και τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Ως Οργανωμένοι Γονείς, σημειώνουν, σέβονται απόλυτα το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας και έχουν στηρίξει και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα της μερίδας αυτής των εκπαιδευτικών των παιδιών.

«Εκφράζουμε ταυτόχρονα τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μας για την επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου για την κήρυξη της απεργίας», αναφέρουν και διαμηνύουν πως τα παιδιά φέτος, όπως και πέρσι, έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα ψυχολογικά, συναισθηματικά και μαθησιακά.

Επίσης, σημειώνουν πως τα ΚΙΕ αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για εκατοντάδες παιδιά για να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να παρακαθίσουν στις Εξετάσεις τους, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή πλήττει καίρια τη σημαντική αυτή μερίδα παιδιών.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Η πραγματοποίηση της απεργίας τη δεδομένη αυτή χρονική συγκυρία θα τερματίσει την προετοιμασία των παιδιών για τις Εξετάσεις με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση και θα διευρύνει την ανισότητα μεταξύ των μαθητών», αναφέρουν οι γονείς, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αποφύγουν, την περίοδο αυτή, οποιεσδήποτε ενέργειες που θα αποτελέσουν ακόμα ένα πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη μαθησιακή διαδικασία.

«Τους καλούμε, λοιπόν, να κάνουν την υπέρβαση για να μη θυματοποιηθούν τα παιδιά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Καλούμε επίσης την Αρμόδια Αρχή να δράσει άμεσα για οριστική επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τους όρους απασχόλησης των εκπαιδευτικών αυτών», καταλήγουν οι οργανωμένοι γονείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας