Δυσφορία Κυβέρνησης για το… αντάρτικο Αρχιεπισκόπου-«Θα ελέγχει η Αστυνομία»

Δυσφορία προκαλεί στην Κυβέρνηση η στάση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που διεμήνυσε μέσω του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, ότι δεν θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις για τους ναούς και κάλεσε άπαντες να προσέλθουν στην εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανταρσίες από Αρχιεπίσκοπο-«Θα έρχονται οι πάντες στις εκκλησίες»

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, δεν έκρυψε τη δυσφορία του και εάν και απέφυγε την μετωπική σύγκρουση, προειδοποίησε ότι τα πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν και όσοι δεν τα εφαρμόζουν θα καταγγέλλονται.

Κληθείς να απαντήσει ποιος έχει την ευθύνη να ελέγχει ότι όποιος εισέρχεται στους ιερούς ναούς είναι εμβολιασμένος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε έντονα πως είναι ευθύνη του καθενός να μην πάει εάν δεν έχει το εμβόλιο. «Δηλαδή τι θέλετε να κάνουμε, να εγγράψουμε 50 χιλιάδες Αστυνομικούς για να ελέγχουν τον υπόλοιπο πληθυσμό; Που πάει ο αυτοσεβασμός και ο σεβασμός των άλλων; Καταντήσαμε να θέλουμε την Αστυνομία να τρέχει πίσω από τον καθένα μας».

Ο Κυριάκος Κούσιος κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, «να μην πάνε μέσα στους ναούς».

«Εάν πάνε και ελεχθούν, θα κατηγορηθούν», τόνισε.

Ο κ. Κούσιος κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι και κάποιος με κορωνοϊό να πάει στην εκκλησία, όταν κρατήσει απόσταση δεν θα κολλήσει τους άλλους. «Υπάρχουν πρωτόκολλα», απάντησε χωρίς να κρύψει τη δυσφορία του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν. Όποιος δεν τα εφαρμόζει, βρίσκεται αντιμέτωπος με παράβαση». Διεμήνυσε δε, πως η Αστυνομία θα προβαίνει σε ελέγχους στους ιερούς ναούς.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο πριν τη λήψη της απόφασης, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει εάν υπήρχε επικοινωνία μετά. Όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος είναι ενοχλημένος με την αντίδραση της εκκλησίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε πως δεν θέλει να σχολιάσει.

Οι δηλώσεις Αρχιεπισκόπου  

Σε δηλώσεις του το Σάββατο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε «ότι στις εκκλησίες θα έρχονται οι πάντες».

«Παραμείναμε αυστηροί, θα καθήμεθα αραιά, με τις μάσκες μας και δεν θα επιτρέψουμε να μεταδώσουμε την ασθένεια σε κανένα, ούτε στους εαυτούς μας, ούτε σε άλλους», είχε δηλώσει.

Και διερωτήθηκε γιατί «ο κύριος υπουργός που βρήκε σύμμαχο την εκκλησία και ιδιαίτερα εμένα, έχει ενδοιασμούς. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Υγείας».

Σε ερώτηση για την είσοδο των νέων στους ναούς είπε «από τα 50 και πάνω όλοι είναι εμβολιασμένοι. Μερικοί δεν ήθελαν να πάνε να εμβολιαστούν, εκτός από κάποιους ανεγκέφαλους, αλλά αυτοί είναι μονάδες».

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωσή του πως «και τον ιό να έχουν, όταν κάθονται σε αποστάσεις και έχουν και τη μάσκα δεν μπορούν να τον μεταδώσουν. Είμαι σαφέστατος».    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων