Ολοκληρώνονται την άλλη εβδομάδα οι εμβολιασμοί για εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί για εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες άνω των 18 ετών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Συνολικά εμβολιάζονται περίπου 500 άτομα, είπε, σημειώνοντας πως το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ υψηλό. Ανέφερε επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με τη δεύτερη δόση.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, η προσπάθεια ήταν να εμβολιαστούν όλοι ο ενήλικες, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Φωτίου. «Είμαστε προς το τέλος αυτή τη στιγμή, αναμένεται ότι την άλλη εβδομάδα θα εμβολιαστούν και οι τελευταίοι» πρόσθεσε.

Σημείωσε το «συνεχές ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των εγκλωβισμένων μας το συντομότερο» λέγοντας πως πρόκειται συνολικά για 500 άτομα περίπου, εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες, τόσο στην περιοχή της Καρπασίας, όσο και στα μαρωνίτικα χωριά.

Το ποσοστό του εμβολιασμού είναι πολύ υψηλό και ελάχιστοι απομένουν να εμβολιαστούν, ενώ όσοι είχαν κάποιους ενδοιασμούς αρχικά, φαίνεται πως κάνουν δεύτερες σκέψεις και εμβολιάζονται τελικά, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Παράλληλα, είπε, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στον εμβολιασμό εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων που λόγω της κατάστασης με τα οδοφράγματα, παραμένουν στις ελεύθερες περιοχές. Ο εμβολιασμούς τους έγινε στη βάση του ηλικιακού προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου εξήρε τέλος τη συμβολή των δύο νοσηλευτών σε Ριζοκάρπασο και Κορμακίτη στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο