Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΟΣΙΚΑ σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι

  20/04/2021 19:44
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΟΣΙΚΑ σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΟΣΙΚΑ σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι

  20/04/2021 19:44

Με δυναμικές κινητοποιήσεις κλιμακώνει αύριο τα μέτρα η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), αρχικά στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου -στην Αγία Νάπα και στο Παραλίμνι ενώ δεν αποκλείει οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να επεκταθούν και στις υπόλοιπες επαρχίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο- Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε απογοήτευση για την επιδημιολογική κατάσταση, σημειώνοντας πως ούτε μέχρι τις 15 Μαΐου θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα περισσότερα κέντρα αναψυχής. Οι επιχειρήσεις, συνέχισε, που εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό διανύουν την χειρότερη εποχή, σημειώνοντας ότι ως Ομοσπονδία στηρίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν αύριο στην Αγία Νάπα και στο Παραλίμνι .

Θεωρούμε, είπε, ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, "με τα ελλιπή μέτρα στήριξης, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες επαρχίες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας». 

Είπε, επίσης, ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, και παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις τους, η τουριστική βιομηχανία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους, στις αμιγώς τουριστικές περιοχές στην Αγία Νάπα και Πρωταρά αφέθηκαν στην τύχη τους, έρμαιο της πανδημίας και των πρωτοφανών οικονομικών συνεπειών. Επεσήμανε ακόμη πως από τον Νοέμβριο του 2019 οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά παρέμειναν κλειστές και ότι όσες απ` αυτές επαναλειτούργησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν μηδαμινό τζίρο και έσοδα. 

Επιπρόσθετα απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Οικονομικών όπως επανεξετάσουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, οι οποίες εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό , γιατί δεν θα μπορέσουν ούτε να επιβιώσουν αλλά και ούτε να επαναλειτουργήσουν .

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε στα θέματα ενοικίου, στα μέτρα στήριξης, είτε με εγγυήσεις δανείων, είτε με αναστολή αποπληρωμής δόσεων , σημειώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απευθείας στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μέσω των τραπεζών, όπως είπε.

Όπως εξήγησε, μέσω των τραπεζών δεν μπορεί καμία επιχείρηση να εξασφαλίσει οποιοδήποτε όφελος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας