Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Λεωφορείο αξίας €244 χιλ. για το Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη»

  19/04/2021 13:14
Λεωφορείο αξίας €244 χιλ. για το Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη»

Λεωφορείο αξίας €244 χιλ. για το Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη»

  19/04/2021 13:14

Σε εκδήλωση παράδοσης λεωφορείου για κάλυψη αναγκών του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη της Πάφου, αξίας 244 χιλ. ευρώ συν ΦΠΑ, παρέστη τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, στην Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρούσος ανέφερε πως σήμερα παρέδωσαν ένα λεωφορείο για κάλυψη αναγκών του Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστη στην Πάφο, σημειώνοντας πως ο διαγωνισμός έγινε μέσω του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, και εντάσσεται στα πλαίσια του εξοπλισμού των Ειδικών Σχολείων και άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου με οχήματα που είναι κατάλληλα ιδιαίτερα για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες. 

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, το  λεωφορείο είναι ειδικά διαρρυθμισμένο, ούτως ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και να μπορεί να μεταφέρει άτομα σε τροχοκαθίσματα, άτομα με αναπηρία, καθώς και άλλους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, “ θα μπορεί να μεταφέρει 8 άτομα σε τροχοκαθίσματα και τουλάχιστον άλλους 22 επιβάτες σε συνηθισμένα καθίσματα”, ενώ, όπως είπε, “θα φέρει επίσης και μια ανυψωτική πλατφόρμα για την επιβίβαση και αποβίβαση των ατόμων με αναπηρίες, με τα τροχοκαθίσματα”.

Aκόμη, συμπλήρωσε, θα υπάρχει δεύτερη πλατφόρμα για πιο γρήγορη εκκένωση του λεωφορείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Καρούσος τόνισε πως το λεωφορείο τηρεί όλες τις προδιαγραφές ως όχημα και λεωφορείο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου, όπως εργονομικά καθίσματα, πανοραμικά παράθυρα και βελτιωμένη προσβασιμότητα.

Η αξία του λεωφορείου ανέρχεται στις 243.758 ευρώ συν ΦΠΑ και καλύφτηκε από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Επιπρόσθετα, ανέφερε, πως κάθε χρόνο γίνονται διάφορες αγορές και κάποιες με βάση τους προϋπολογισμούς που υπάρχουν, σημειώνοντας πως ένας αριθμός δίδεται στα Ειδικά Σχολεία.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε και στις παραδόσεις που θα  προχωρήσει τον επόμενο μήνα το Υπουργείο Μεταφορών τριών μικρότερων λεωφορείων, εκ των οποίων τα  δύο θα είναι με ανυψωτική πλατφόρμα για ΑμεΑ,  και προορίζονται για το Ειδικό Αναρρωτήριο του Ερυθρού Σταυρού στην Λεμεσό. Επίσης θα δοθεί ένα λεωφορείο τριάντα θέσεων χωρίς ανυψωτική πλατφόρμα για το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας. Αυτά τα δύο είναι αξίας 402.864 ευρώ συν ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο το Υπουργείο Μεταφορών επίσης ετοιμάζει μια πρόταση η οποία μελετάται, για την οποία, όπως είπε, θα ζητηθεί η συγχρηματοδότηση, ούτως ώστε αυτά τα ιδρύματα να εξοπλιστούν στο μέλλον με ηλεκτρικά λεωφορεία. 

Θα καταθέσουμε, συνέχισε, μια πρόταση και εάν και εφόσον εγκριθεί θα προχωρήσουμε στο μέλλον να τους εξοπλίσουμε με αυτά τα ειδικά λεωφορεία αλλά να είναι και ηλεκτρικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας