Άπλωσαν 365 φανελίτσες και ζωγράφισαν τι σημαίνει ευτυχία μαθητές Δημοτικού

Μια μπουγάδα με 365 φανελίτσες απλώθηκε σήμερα στο ΚΣτ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, με τους μαθητές και μαθήτριες να ζωγραφίζουν σε αυτές το τι σημαίνει γι' αυτούς ευτυχία και να εισφέρουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο, μια ευχή».

Τα παιδιά παρέδωσαν το χρηματικό ποσό στον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Πενηνταέξ, καθώς και το «αστέρι των ευχών», στο επόμενο δημοτικό σχολείο που θα συνεχίσει τη δράση αυτή, με αποκορύφωμα την 29η Μαΐου όπου, τα δέκα και πλέον σχολεία που συμμετέχουν, θα απλώσουν όλες τις φανελίτσες στην παραλία, δημιουργώντας μια «αλυσίδα ευτυχίας».

Εκφράζοντας τη συγκίνηση του, ο κ. Πενηνταέξ είπε πως αυτή η πρωτοβουλία των παιδιών, δείχνει πως το φως υπάρχει ακόμα στη ζωή μας και τα παιδιά βάζουν μπροστά την αγάπη για τα συνομήλικα τους παιδιά που, δυστυχώς, αντί να βρίσκονται στην αυλή και στην αίθουσα ενός σχολείου, βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου.

«Με αυτά τα χρήματα που έχουν μαζευτεί, που είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες ευχούλες κάποιων παιδιών, να φέρουμε κάποια χαμόγελα σε κάποια πονεμένα χείλη, που δυστυχώς διεξάγουν έναν τιτάνιο αγώνα επιβίωσης», συμπλήρωσε.

Η πράξη των μαθητών, συνέχισε, δίνει δύναμη και στους εθελοντές του Συνδέσμου και σημείωσε ότι «θα πρέπει να ενώνουμε τις φωνές μας και τη δύναμη μας, να δίνουμε την ψυχολογική στήριξη σε αυτά τα παιδιά, τα οποία διεξάγουν αυτόν τον αγώνα, που μπορούν να επιβιώσουν και μπορούν να πετύχουν και να νικήσουν την ασθένεια του καρκίνου».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου, Νίκη Μικελλίδου, είπε πως οι μαθητές και μαθήτριες έχουν κάνει όλους περήφανους και «μας έδωσαν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, αφού μέσα σε όλο αυτό το μαύρο που πλανιέται γύρω μας, κατάφεραν να μας δείξουν ότι υπάρχει φως και υπάρχει ελπίδα και ότι, επενδύοντας στα παιδιά, επενδύουμε στο μέλλον μας».

Τα παιδιά, πρόσθεσε, συγκέντρωσαν τα χρήματα μέσα από εθελοντικές δράσεις, έφτιαξαν γλυκά και λεμονάδες που πούλησαν, ανταμείφτηκαν γιατί βοηθούσαν σε δουλειές τους σπιτιού και πολλά άλλα.

Η εκπαιδευτικός του μαθήματος Αγωγής Υγείας, Γεωργία Σολωμού, η οποία εμπνεύστηκε αρχικά την ιδέα, δήλωσε πως πρώτος στόχος της δράσης ήταν να δοθεί «μήνυμα αισιοδοξίας, ψυχικής ενδυνάμωσης προς τα έξω, προς τον κόσμο, ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά καθημερινά, σε αυτά που αποτυπώσαμε στις φανέλες».

Δεύτερος στόχος, συνέχισε, ήταν «να τονίσουμε ότι η προσφορά είναι ευτυχία και έχοντας ενσυναίσθηση και φορώντας εμείς οι ίδιοι την ευτυχία μας, νοιαζόμαστε για τα παιδιά που αυτήν την περίοδο υποφέρουν γιατί βρίσκονται σε κάποιο νοσοκομείο».

Το σημαντικό, υπέδειξε, είναι ότι δημιουργείται μια «αλυσίδα ευτυχίας», αφού η δράση μεταφέρεται σε περίπου άλλα δέκα δημοτικά σχολεία, που θα απλώσουν «μπουγάδα ευτυχίας» τις επόμενες εβδομάδες, ενώ στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού (1η Ιουνίου), το Σάββατο 29 Μαΐου, πάνω από 3.000 φανέλες θα απλωθούν σε παραλία της Λεμεσού.

Εξάλλου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΚΣτ’ Δημοτικού Λεμεσού, Αντρέας Πρίγκιπας, είπε πως οι γονείς είναι συγκινημένοι από τα παιδιά, τα οποία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτό το σημαντικό χρηματικό ποσό.

«Αυτό δείχνει ότι στα παιδιά υπάρχει ακόμα αγάπη για τον συνάνθρωπο και δεν έχει σημασία το χρώμα, η εθνικότητα ή η θρησκεία του άλλου που έχει ανάγκη», είπε και σημείωσε πως όλοι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτό.

Τη σκυτάλη και το «αστέρι των ευχών» παρέλαβε το Κ’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας