«Με έβριζαν, μου φώναζαν μολύνω τον τόπο… Για μένα είναι ο πιο όμορφος άντρας»

Έζησαν τον ρατσισμό στο πετσί τους τα τελευταία οκτώ χρόνια... Ωστόσο, θα επέλεγαν ξανά ο ένας τον άλλο, ακόμα και αν ήξεραν ότι οι αντιδράσεις του κόσμου θα προσπαθούσαν να πληγώσουν την σχέση τους.

Η Μαριλένα Φλουρή και ο Kewai Herman έγιναν γνωστοί μέσα από τον λογαριασμό τους στο TikTok, όπου ανεβάζουν πολλά χιουμοριστικά βίντεο. Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή μας, ήταν η απάντηση του ζευγαριού σε ρατσιστικά σχόλια χρηστών της πλατφόρμας. 

Είναι ένα ζευγάρι, το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ιδιαίτερα στην Κύπρο. Ένα ζευγάρι που σπάει τα πρότυπα της κυπριακής οικογένειας και νοοτροπίας, αλλά δεν στερείται σε καμία περίπτωση, αγάπης, συντροφικότητας και κατανόησης..

@the.lords

Hahahaha ##greece ##cyprus ##greecetiktok ##cyprustiktok ##tiktokgreece ##cypriottiktok ##greektiktok ##greek ##fyp

♬ original sound - The Lords

Από το 2019 διαμένουν στη Λάρνακα και δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου το περασμένο καλοκαίρι, σφραγίζοντας την αγάπη τους και δείχνοντας έτσι ότι, όταν τελικά βρεις στο πρόσωπο κάποιου τον άνθρωπο που πάντα έψαχνες, τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να τρέξεις μακριά του.

Για τους δύο, όλα ξεκίνησαν το 2013 σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν μέσω μιας κοινής φίλης. Η Μαριλένα σπούδαζε στην πόλη και ο Herman εργαζόταν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Έτσι ξεκίνησε το πρώτο φλερτ... Αρχικά με μηνύματα, μετά πήγαμε για τον πρώτο καφέ, μέχρι που καταλήξαμε ένα χρόνο μετά μαζί. Αυτό που με τράβηξε σε αυτόν, εκτός του ότι για εμένα είναι ο πιο όμορφος άντρας του κόσμου, ήταν η καλοσύνη του. Πρώτη φορά είδα τόσο αγνή και καθαρή ψυχή, με τόσο σεβασμό», εξομολογείται στον REPORTER η Μαριλένα.

«Μας ανάγκασαν να κατέβουμε από το λεωφορείο μέλη της Χρυσής Αυγης»

Όσο και αν η ίδια δεν είχε προκαταλήψεις σε ότι έχει να κάνει με τις φυλετικές διακρίσεις, στο πίσω μέρος του μυαλού της, υπήρχε η ανησυχία και ο φόβος της αντίδρασης του κόσμου και όχι άδικα. Όσο οι δύο τους ζούσαν μαζί στην Αθήνα, είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και ρατσιστικές συμπεριφορές, όχι μόνο προς το πρόσωπο του Herman, αλλά και της Μαριλένας

«Μας έτυχε να περπατούμε στον δρόμο και γυναίκα να αρχίζει να μου φωνάζει ότι εγώ φταίω που φέρνω τους ξένους στην χώρα και ότι μολύνω τον τόπο. Έτυχε να σταματούν και να μένουν να μας κοιτάνε, έτυχε να μας βρίζουν... Θυμάμαι μια ημέρα, ανεβήκαμε στο λεωφορείο και υπήρχαν άτομα της Χρυσής Αυγής, τα οποία μας ανάγκασαν να κατέβουμε από το λεωφορείο. Άρχισαν να φωνάζουν και να μας λένε ότι πρέπει να κατέβουμε από το λεωφορείο διότι δεν είμαστε Έλληνες. Εγώ ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω την λογομαχία, ωστόσο, ο άντρας μου από την άλλη, μου είπε ‘δεν πειράζει ας κατέβουμε και ας πάρουμε το επόμενο λεωφορείο, δεν χρειάζεται να δώσουμε αφορμή να ξεκινήσει μια λογομαχία ενώ δεν χρειάζεται’ και τελικά αυτό κάναμε».

Η Μαριλένα, αφηγείται ακόμα μια ιστορία όπου αστυνομικός, σταμάτησε με το αμάξι τον σύζυγό της στην Αθήνα, κάνοντας το φύλλο και φτερό, ψάχνοντας για ναρκωτικά. «Επειδή είναι μαύρος ήταν σίγουρο ότι θα είχε και ναρκωτικά μαζί του; Έψαχναν για ώρα... Φυσικά δεν βρήκαν κάτι. Στο τέλος, μια παρέα από απέναντι καφετέρια, φώναξε στον αστυνομικό 'χώστε τον μέσα τον ***μαύρο' και ο αστυνομικός απάντησε, 'μακάρι να μπορούσαμε φίλε μου αλλά έχει χαρτιά'».

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η Μαριλένα δεν ήταν παρούσα και αυτό είναι που την κάνει να αναρωτιέται, αν η κοινωνία αντιμετωπίζει διαφορετικά έναν μαύρο όταν είναι μόνος του και διαφορετικά όταν είναι με μια λευκή γυναίκα. 

«Όποτε είμαι εγώ μαζί του, ο κόσμος είναι πιο ευγενικός. Όταν μου είπε για το περιστατικό με την Αστυνομία άρχισα να κλαίω. Διερωτήθηκα, εγώ πρέπει να είμαι η ασφάλεια ζωής του δηλαδή; Όταν είναι μόνος πρέπει να του συμπεριφέρονται έτσι; Πλέον προσπαθώ να αγνοώ τέτοια περιστατικά, όμως νιώθεις ότι με πνίγει το δίκαιο. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι στενόμυαλοι, κάποιοι χαζοί... Δεν θέλω να τους χαρακτηρίζω, αλλά για εμένα είναι χαζό να κρίνεις τον άλλο, απλά επειδή έχει διαφορετικό χρώμα στο δέρμα του ή είναι από κάποια άλλη χώρα, χωρίς να ξέρεις την ιστορία του».

@the.lords

##stitch with @snoopdiamond ##fyp ##blm ##security ##store ##supermarket ##saynotoracism ##racism ##foryou

♬ original sound - The Lords

«Με αγκάλιασε η οικογένεια του»

Μαζί έζησαν όμως και την αποδοχή από άτομα του κύκλου τους, οι οποίοι τους στηρίζουν και στέκονται στο πλευρό τους, χωρίς να σκέφτονται στιγμή, ότι έρχονται από εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο.

Οι γονείς και των δύο, υπήρξαν πολύ υποστηρικτικοί εξαρχής όσον αφορά την σχέση τους. «Είχα πάρα πολύ στήριξη από την οικογένεια μου. Το ίδιο συνέβη και με τους γονείς του άντρα μου. Ο πατέρας του δεν ζει πια, αλλά η μαμά του, ήταν από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, πάρα πολύ θετική με το γεγονός και με ευχαριστούσε, επειδή αγαπώ τον γιο της και τον φροντίζω».

Θα μπορούσε και η Μαριλένα να νιώσει τον ρατσισμό από τον κύκλο του Herman, αντιθέτως όμως, το μόνο που έλαβε, ήταν αγάπη, αφού όλοι ήταν πρόθυμοι να της εξηγήσουν τα πάντα για την κουλτούρα και τον τρόπο ζωή τους.

«Έτυχε αρκετές φορές να βρεθώ σε ένα μέρος με τριάντα άτομα Αφρικανικής καταγωγής και να είμαι εγώ ουσιαστικά η «μειονότητα», χωρίς να νιώσω ποτέ έτσι. Ποτέ δεν ένιωσα να με βλέπει κάποιος περίεργα. Με αποδέχτηκαν με ευκολία και προσπαθούσαν να με βάλουν στην κουλτούρα τους, να μου δείξουν φαγητά που τρώνε και ρούχα που φοράνε ή να μου εξηγήσουν τους λόγους που μπορεί να γιορτάζουν και με ποιο τρόπο το κάνουν».

Από το 2019 που αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Κύπρο, ζουν μια πιο ήρεμη ζωή, αφού όπως λένε, στην Αθήνα βίωσαν περισσότερο τον ρατσισμό από ότι στην Κύπρο. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είναι το θέμα της δουλειάς, αφού το σκούρο χρώμα δέρματος όπως φαίνεται, είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους εργοδότες ώστε να προσλάβουν κάποιον.

«Μου έκανε εντύπωση διότι πριν έρθουμε στην Κύπρο, προσπαθούσα να προετοιμάσω τον Herman, ότι η Κύπρος είναι σαν ένα μικρό χωριό και ότι μπορεί να ακούσει κάτι περίεργο. Τελικά ήταν εντελώς το αντίθετο. Δυσκολευόμαστε λίγο από θέμα εργασίας. Κάπως έτσι καταρρίπτεται και η γνωστή ατάκα, «έρχονται στην Κύπρο και πιάνουν τις δουλειές μας». Είναι δύσκολο να προσλάβουν ένα άτομο όταν έχει άλλο χρώμα στο δέρμα του». 

Παρόλο που ο Herman, δεν έχει βρει ακόμα δουλειά, όπως εξηγεί στον REPORTER, απολαμβάνει την ζωή του περισσότερο στην Κύπρο από ότι στην Ελλάδα. «Από την ημέρα που ήρθα στην Κύπρο, δεν έχω βιώσει έντονα τον ρατσισμό. Όλοι είναι καλοί μαζί μου, η οικογένεια και οι φίλοι της Μαριλένας, ακόμα και οι γείτονές μας. Είναι πολύ καλύτερα από την Αθήνα. Ήταν καλή επιλογή να έρθουμε στην Κύπρο».

«Μας άφησαν σχόλιο ότι θα έρθουν να βρουν τον Herman και θα τον ξεκοιλιάσουν»

Με τον ελεύθερο χρόνο που έχει πλέον στα χέρια του ο Herman, ξεκίνησε να ασχολείται και με το TikTok, το οποίο από την μία ημέρα στην άλλη, έκανε το ζευγάρι «διάσημο» και μέσα από αυτό και την όμορφη σχέση τους, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία.

«Το TikTok προέκυψε κατά την διάρκεια της καραντίνας κλασσικά. Αρχικά εγώ ήμουν αρνητική, ερχόμουν από την δουλειά κουρασμένη και εκείνος μου έλεγε έλα να κάνουμε TikTok. Του έλεγα όχι σε παρακαλώ θέλω να ξεκουραστώ, αλλά σιγά σιγά μπήκα και εγώ στο mood. Δεν περιμέναμε να έχει τόση ανταπόκριση, το κάναμε καθαρά για την πλάκα μας και τους φίλους μας».

Μερικά από τα πιο γνωστά βίντεο του ζευγαριού, είναι εκείνο στο οποίο ο Herman σε μια προσπάθεια να διακωμωδήσει τον ρατσισμό που δέχεται εξηγώντας πως ο περισσότερος κόσμος, μπερδεύει το όνομα του αποκαλώντας τον π***μαύρο.

@the.lords

##stitch with @mahoganylox ##greece ##cyprus ##greecetiktok ##cyprustiktok ##funny ##fyp

♬ original sound - The Lords

«Ο κόσμος γέλασε πολύ με το συγκεκριμένο βίντεο και περάσαμε και ένα μήνυμα μέσα από αυτό. Ο κόσμος του έλεγε να μην δίνει σημασία φτάνει να είναι καλά και να προσπερνά τα άσχημα σχόλια. Πολλά ρατσιστικά σχόλια είδαμε κυρίως στο βίντεο με το εμβόλιο. Υπήρχαν και σχόλια που τα διαγράψαμε διότι ήταν πραγματικά γροθιά στο στομάχι ούτε να τα πω δεν μπορώ. Το τελευταίο ήταν ένα που έλεγε ότι θα έρθουν να βρουν τον Herman και θα τον ξεκοιλιάσουν. Όσο μπροστά και να πηγαίνουμε, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα έχουν κάτι κακό να πουν. Θεωρώ ότι πρέπει να προχωράς. Τι να κάνουμε, να κλειστούμε στο σπίτι ή να το αφήνουμε να μας πληγώνει;».

@the.lords

Hahaha ##greece ##cyprus ##fyp ##covid ##covidvaccine ##covid19 ##funnytiktokvideo

♬ original sound - The Lords

Το δεύτερο βίντεο που παρακολούθησαν οι περισσότεροι, είναι η απάντηση του ζευγαριού σε ρατσιστικό σχόλιο ενός χρήστη, στο οποίο απάντησαν με τον πιο όμορφο τρόπο, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η αγάπη είναι πάντα αυτή που υπερτερεί.

Το σχόλιο αφορούσε τα μελλοντικά παιδιά του ζευγαριού, με την Μαριλένα να αναφέρει, πως δεν αγχώνεται να μεγαλώσει τα παιδιά της στην Κύπρο, καθώς θα το κάνει με πολύ αγάπη και σεβασμό. «Αν τολμήσει κανένας να πει κάτι, θα πάω στο σχολείο. Δεν φοβάμαι να κάνω παιδιά επειδή μπορεί να στιγματιστούν».

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Herman βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος και ένας από τους κύριους λόγους, όπως είπε, που πήρε αυτή την απόφαση, ήταν για να μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά του με τις κυπριακές παραδόσεις.

«Είμαι εδώ πολύ καιρό, άρχισα να νιώθω ότι ανήκω πλέον. Μπορώ να πω ότι ξέρω περισσότερο την κουλτούρα εδώ από ότι στην Αφρική. Το είπα στην μητέρα μου και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Προτιμώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου στην Κύπρο. Βαφτίστηκα γιατί ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τον Κυπριακό τρόπο ζωής και παραδόσεις».

@the.lords

Reply to @pirovoliko12  ##greek ##greece ##greecetiktok ##tiktokgreece ##greektiktok ##cyprus ##cyprustiktok ##cypriottiktok ##fyp

♬ original sound - The Lords

Η Μαριλένα και ο Herman σκοπεύουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο το 2022, μέχρι τότε θα συνεχίσουν να μοιράζονται βίντεο και στιγμές τους μέσα από το TikTok χαρίζοντας χαμόγελα.

«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι, παρόλο που υπήρχαν κάποια αρνητικά σχόλια, υπήρχαν πάρα πολλά θετικά. Φαίνεται ότι ο κόσμος άρχισε να αλλάζει και αυτό μας κάνει χαρούμενους».

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα