Τρίτη 20 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για λύση επανένωσης της Κύπρου

  07/04/2021 21:15
Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για λύση επανένωσης της Κύπρου

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για λύση επανένωσης της Κύπρου

  07/04/2021 21:15

Άρχισε την Τετάρτη εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών σε Έκκληση που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό την έκφραση στήριξης για λύση επανένωσης της Κύπρου. Λύσης όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της 1Cyprus, βασισμένης στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τη συναντίληψη που επιτεύχθηκε στη συνάντηση στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 2019 με τον τότε Τουρκοκύπριο ηγέτη στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία επεξηγήθηκε το σκεπτικό της υπερκομματικής αυτής πρωτοβουλίας, η οποία εμφορείται καθαρά από ανησυχία και έγνοια για το μέλλον της Κύπρου, δεδομένου του ορατού κινδύνου μονιμοποίησης της διχοτόμησης, και μελλοντικής ολοκληρωτικής τουρκοποίησης της χώρας μας. Τονίστηκε η πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αυτός είναι η επανένωση της Κύπρου με βάση τις αρχές που αναφέρονται πιο πάνω και, λεπτομερώς, στην Έκκληση. Την Έκκληση αρχικά προσυπόγραψαν 150 γνωστοί Κύπριοι.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη προβλήθηκαν ολιγόλεπτες οπτικογραφημένες παρεμβάσεις στο ίδιο πνεύμα και υπέρ της επανένωσης της Κύπρου από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, το νομικό διεθνολόγο Τουμάζο Τσιελεπή, και τον πρώην Βουλευτή και Συμπρόεδρο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τάκη Χατζηδημητρίου. Η ομάδα των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας αποτελείται από τους Φάνο Επιφανίου, επιχειρηματία, Ανδρέα Μάτση, επιχειρηματία, Ελευθέριο (Έρικ) Μοντάνιο, δικηγόρο, Χρήστο Π. Παναγιωτίδη, πολιτικό αναλυτή και εγκεκριμένο λογιστή, και Παύλο Αναστασιάδη, πρώην πρέσβη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας