Πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου: Όταν οι ιδέες παίρνουν σάρκα και οστά

Σε νέα φάση εισέρχεται το πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου καθώς με την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων, οι ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τις συναντήσεις με τους μέντορες σε μια προσπάθεια να δώσουν σάρκα και οστά στις καινοτόμες ιδέες τους για προϊόντα ή υπηρεσίες στον αγροτικό τομέα. Στη νέα αυτή φάση την οποία διέρχεται το πρόγραμμα αναμένεται οι ομάδες να πάρουν περαιτέρω ανατροφοδότηση και να είναι σε θέση να αναπτύξουν περαιτέρω τις αρχικές τους ιδέες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες, μέχρι και τις 15 Μαΐου, θα έχουν τουλάχιστον μια συνάντηση με τους μέντορες οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς καθώς και από τον αγροτικό τομέα. Με το πέρας των συναντήσεων των ομάδων με τους μέντορες, οι ομάδες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο καθώς και να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο ευρύ κοινό. Τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο διαγωνισμού StartUp μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.

Το πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου CAPturing the Future Generation, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία IMH με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο CAPturing the Future Generation, στο σύνολο του, εστιάζει στις προκλήσεις του γηράσκοντος αγροτικού πληθυσμού και στοχεύει, μέσω των δραστηριοτήτων του, καθώς και μέσω της προώθησης της επιχειρηματικότητας μεταξύ της νέας γενιάς να γεφυρώσει το κενό και να παρακινηθούν περισσότεροι νέοι να έχουν εμπλοκή στον γεωργικό τομέα μέσω μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία ΙΜΗ στο +357 22505555 και μέσω e-mail στο Andri.Kyriacou@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ