Οι δύο χαλαρώσεις που κλείδωσαν-Αύριο μετά το Υπουργικό οι ανακοινώσεις

Συνέρχεται αύριο στις 9:30 το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει τις νέες συντηρητικές χαλαρώσεις, που θα δοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Μετά τη συνεδρία, θα γίνουν οι ανακοινώσεις των αποφάσεων.

Καθαρά τυπική θα είναι η διαδικασία έγκρισης της επιστροφής των μαθητών Γυμνασίων Παγκύπρια και των Δημοτικών της Λεμεσού, στα θρανία αφού έχει ήδη ανακοινωθεί, πως αυτό θα γίνει την Παρασκευή 2 Απριλίου. Οι ανακοινώσεις έγιναν ενωρίτερα, προκειμένου να προλάβουν να υποβληθούν σε ρινικό τεστ αντιγόνου οι μαθητές Γυμνασίων, αφού είναι υποχρεωτική η προσκόμισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέα έκκληση ΥΠΠΑΝ για διενέργεια τεστ ενόψει της επιστροφής των Γυμνασίων

Ωστόσο, αν και παραμένουν ανοικτά ζητήματα, δύο από τις χαλαρώσεις, που αποτελούν και εισήγηση των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής,  έχουν κλειδώσει. Έτσι θα ανακοινωθεί πως εντός των γυμναστηρίων και των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα φτάνει ανάλογα με τα τετραγωνικά, μέχρι τα 8 ή τα 10 άτομα.

Αντίστοιχη χαλάρωση θα δοθεί και στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, για λόγους πιο εύρυθμης λειτουργίας τους. Θα επιτρέπεται από την έναρξη των χαλαρώσεων, να υπάρχουν ταυτόχρονα έξι, αντί τέσσερις μαθητές εντός της αίθουσας.

Οι χαλαρώσεις που παραμένουν «ανοικτές»

Υπάρχουν ωστόσο ακόμη ζητήματα, που θα παραμένουν ανοικτά μέχρι αύριο, όπως για παράδειγμα το τι θα γίνει με τα sms. H επικρατούσα άποψη, είναι πως δεν πρέπει να καταργηθούν και συζητείται η πρόταση επιστημόνων για το κατά πόσον θα αυξηθούν σε τρία μόνο για το Σαββατοκυρίακο και να παραμείνουν δύο για τις υπόλοιπες ημέρες. Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα κλειδώσει αυτή η πρόταση. 

Οι επιστήμονες πρότειναν ακόμη την επαναλειτουργία πάρκων και δημόσιων κήπων, εισήγηση η οποία εξετάζεται. Ανοικτό παραμένει και το θέμα της διαμονής ατόμων που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο σε ξενοδοχεία, το οποίο επίσης αναμένεται πως θα συζητηθεί ενώπιον του Υπουργικού.

Εκτός συζήτησης τέθηκε η πρόταση για αύξηση των πιστών σε εκκλησίες, που είναι τώρα στα 50 άτομα και θα επανέλθει στο τραπέζι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, λόγω του Πάσχα. Δεν συζητούνται εξάλλου, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, αλλαγές στην εστίαση που θα συνεχίσει να λειτουργεί, μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι το κέρφιου από τις έντεκα το βράδυ και οι περιορισμοί στις διακινήσεις στα σπίτια, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν ως έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υφ: Τουρισμού: Μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη
Πρόγραμμα εντοπισμού ελλείψεων στην ψυχική υγεία στην ΕΕ ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Βανδάλισαν την προτομή του Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία (pic)
Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη-Ανάμεσα τους τρεις Κυπριακές
Εικόνα ντροπής από στάση λεωφορείου στην Πάφο-Γιαγιά ξαπλωμένη στο έδαφος
Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα
Μέχρι 14 Ιουνίου οι αιτήσεις παροχής νομικών υπηρεσιών για εκπροσώπηση παιδιών
Στις 34 οι περιπτώσεις γονικής αποξένωσης στην Κύπρο-Ενίσχυση υπηρεσιών με άλλους τέσσερις λειτουργούς
Στο 33,7% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα το πρώτο τρίμηνο φέτος
Εκστρατεία «Safe2Eat» 2024 για την ασφάλεια των τροφίμων