Τέλεσε Αρχιερατικό συλλείτουργο την Κυριακή ο Αθανάσιος-Ανησυχία για τις επαφές του

Μακρά είναι όπως φαίνεται η λίστα επαφών του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος όπως φαίνεται και στο άρθρο του romfea.gr που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, τέλεσε την Κυριακή 21 Μαρτίου, συλλείτουργο στον Καθεδρικό ναό Παναγίας της Αγίας Νάπας, της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, στην παρουσία πιστών.  Στο συλλείτουργο παρέστη μεταξύ πολλών άλλων και ο έξαρχος του Πανάγιου Ταφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος. Στα πλαίσια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε ως διάκονος κληρικός από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και παρέστη, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε εδώ και μέρες ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Αθανάσιου και διερευνάται κατά πόσον ήταν το άτομο που τον προσέβαλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Μητρόπολη Λεμεσού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εισήχθηκε σήμερα 24 Μαρτίου 2021, «για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, για να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες εξετάσεις, κατόπιν προτροπής των θεραπόντων ιατρών του. Έχει ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, χθες, έπειτα από μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε και τέθηκε αμέσως σε αυτοπεριορισμό.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Μητρόπολη ανέφερε πως «οι στενές Επαφές του Μητροπολίτη κληρικοί και λαϊκοί πού υπηρετούν στη Μητρόπολη Λεμεσού, έχουν Ενημερωθεί και Υπεβλήθηκαν σε εξετάσεις με αρνητικό αποτέλεσμα».

Παραμένει πάντως άγνωστο, εάν έχουν ειδοποιηθεί από τη Μητρόπολη και εάν βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό όσοι παρευρέθηκαν στο συλλείτουργο της Κυριακής. Στην Ομάδα Ιχνηλάτησης πάντως, αναμένουν τη λίστα με τις επαφές του Μητροπολίτη, προκειμένου να ειδοποιηθούν και να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση της Μητρόπολης για την κατάσταση της υγείας του Λεμεσού Αθανάσιου

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών