Η σημαία των Κυπρίων του 1821 στους ναούς της Κύπρου

Η σημαία των Κυπρίων του 1821 θα κυματίζει στους ναούς της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Όπως αναφέρεται, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β΄,  με την ευκαιρία τής επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη τού αγώνα τού Ελληνικού έθνους προς αποτίναξη τού οθωμανικού ζυγού, έχει αναπαραχθεί η Σημαία τού Σώματος Κυπρίων Εθελοντών στην Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται πως αρκετοί ήταν οι εκ τής μεγαλονήσου Κύπρου αγωνιστές κατά την ελληνική επανάσταση προσφέροντας και αυτή την ίδια τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας. Μάλιστα οι εκ Κύπρου αγωνιστές, μέλη τού Κυπριακού Ιερού Λόχου, διέθεταν και δική τους σημαία.

Η σημαία αποτελούνταν από ένα άσπρο πανί στο οποίο υπήρχε ένας γαλάζιος σταυρός. Έφερε επιγραφή: ΣΗΜΕΑ ΕΛΗΝΗΚΙ-ΠΑΤΡΗΣ ΚΗΠΡΟΥ. Οι διαστάσεις της ήταν: 1,10Χ1,40μ.

Με οδηγίες τού Αρχιεπισκόπου, προστίθεται, οι σημαίες άρχισαν να διανέμονται ήδη στους ναούς τής Λευκωσίας για να αναρτηθούν στους ιστούς ή στα προαύλια, ενώ άρχισε η διανομή τους και σε άλλες Μητροπόλεις, προκειμένου να υψωθούν σε όλες τις εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας
Φτάνουν μέχρι τα 1000 ευρώ τα πρόστιμα για μη διακοπή εργασίας-Στα έντεκα τα εξώδικα
Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Τουλάχιστον πενήντα νεκρά ζώα φάρμας από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Συνεχίζεται η καταμέτρηση
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)
Αρχίζει η καταγραφή ζημιών σε καλλιέργειες 28 κοινοτήτων-Συγκάλεσε σύσκεψη η Παναγιώτου
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 88χρονος με θερμική εξάντληση
Επίσκεψη Δημάρχου Στροβόλου στην οδό Τσερίου-«Προσπάθεια για όσο το λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία»
Αποκατάσταση ρεύματος σε επτά πυρόπληκτες κοινότητες-Αντικαταστάθηκαν 58 πάσαλοι από την ΑΗΚ