Έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με AstraZeneca απευθύνει η Κυβέρνηση

Έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να εμπιστευτούν τους ειδικούς και να εμβολιάζονται με AstraZeneca απηύθυνε η Κυβέρνηση.

Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως  «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάνθηκε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και δεν σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου θρομβώσεων και ως εκ τούτου επαναρχίζει ο εμβολιασμός όπως έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας.

Η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να εμπιστευθούν και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς όπως τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και το Υπουργείο Υγείας και να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της».

Ανέφερε δε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος θα εμβολιαστεί σήμερα στις 2 το απόγευμα με το εμβόλιο της Astrazeneca στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης, στην Έγκωμη.

Στέλνει μισό εκατομμύριο τεστ η Κομισιούν

Εν τω μεταξύ πέραν του μισού εκατομμυρίου γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid test) έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να διευκολυνθεί η διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή το πρωί ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριώτισσας στη Λευκωσία, όπου συνεργεία του Υπουργείου Υγείας διεξήγαγαν τεστ αντιγόνου, χρησιμοποιώντας μέρος αυτών που απέστειλε δωρεάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας, για το συγκεκριμένο θέμα, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης στέλνει στην Κύπρο μισό εκατομμύριο rapid test με στόχο να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών μελών να διεξάγουν τις εξετάσεις των τεστ αντιγόνου.

 

"Τα rapid test είναι κρίσιμα εργαλεία στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και μέσα από τη διεξαγωγή των τεστ μπορούμε να δούμε την έκταση και την εξέλιξη της διασποράς. Η στήριξη και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας", ανέφερε.

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO