Έκκληση στην Κυβέρνηση να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού απευθύνει ο ΣΙΚΑΑ

Έκκληση στην κυβέρνηση να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού της Κύπρου ούτως ώστε η χώρα να αποτελέσει ασφαλή τουριστικό προορισμό, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (ΣΙΚΑΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «συμμετέχει σε όλες τις διαβουλεύσεις με τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς σχετικά με τα μέτρα στήριξης του κλάδου αλλά και για το πρωτόκολλο λειτουργίας των κέντρων αναψυχής. Η χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε το πρωτόκολλο για την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής αλλά και ορισμένες ασάφειες που περιέχει, δεν άφησαν περιθώριο σε πολλές επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν άμεσα».

Προσθέτει πως «το ισχύον πρωτόκολλο δεν είναι το ιδανικό για την λειτουργία του κλάδου των κέντρων αναψυχής, αφού πάρα πολλές επιχειρήσεις πρακτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν, είτε λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ταυτόχρονα όμως ο ΣΙΚΑΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια και τις διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους, για το άνοιγμα όλων των τύπων των κέντρων αναψυχής και σε όλους τους χώρους και να γίνουν διορθώσεις και σταδιακές χαλαρώσεις στο πρωτόκολλο».

Οσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως «αυτή είναι κρίσιμη για την επερχόμενη τουριστική περίοδο. Στην επιδημιολογική εικόνα συμπεριλαμβάνονται τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού».

Ο ΣΙΚΑΑ «καλεί όλες τις επιχειρήσεις, εργαζόμενους και γενικά όλους τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που βρίσκονται σε ισχύ, παρόλη την κούραση και εκνευρισμό που έχει προκαλέσει σε όλους η πανδημία και οι συνέπειες της. Ακόμα καλούμε την κυβέρνηση όπως βρει τρόπους να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, ούτως ώστε να καταφέρει η Κύπρος και οι πολίτες της να απαλλαγούν από την πανδημία και το νησί μας να αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «πρέπει ως χώρα να  εκμεταλλευτούμε τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από μεγάλες παραδοσιακές αγορές όπως η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ και να μην αφήσουμε την επιδημιολογική εικόνα μας να αποτελέσει εμπόδιο στους τουρίστες να επισκεφθούν την Κύπρο. Επίσης καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια ακόμα χαμένη τουριστική περίοδο καθώς οι συνέπειες από τις απώλειες του τουρισμού, δεν επηρεάζουν μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις και περιοχές και τους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά ολόκληρη την κυπριακή οικονομία και κατά συνέπεια όλους τους πολίτες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο