Ανέβασαν ρολά οι χώροι εστίασης, μειωμένη η κίνηση-«Και… ο Θεός βοηθός» (pics)

Ανακούφιση… Αυτό μπορεί κάποιος να δει στα πρόσωπα των ιδιοκτητών χώρων εστίασης που άνοιξαν σήμερα τους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών τους. Τραπεζάκια, καρέκλες και σόμπες, έχουν στηθεί έξω από τις επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες άρχισαν να υποδέχονται από νωρίς το πρωί κόσμο.

Η Λήδρας, έχει αποκτήσει ζωή και χρώμα. Οι προετοιμασίες των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων των επιχειρήσεων εστίασης είναι πυρετώδεις. Αν και η κίνηση ήταν μειωμένη, την τιμητική τους είχαν τα καφενεία, στα οποία έσπευσαν συνταξιούχοι, που μέχρι χθες συναντούσαν τους φίλους τους στα παγκάκια της περιοχής.

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήρθαμε από νωρίς το πρωί. Ερχόμασταν και άλλες μέρες, αλλά πέρναμε τον καφέ μας και καθόμασταν στα παγκάκια. Τωρά εν πιο καλά αλλά πρέπει να προσέχουμε. Φορούμε μάσκα και την βγάζουμε όταν πίνουμε καφέ», ανέφερε o κ. Ανδρέας, συνταξιούχος από τη Λευκωσία.

Η προσέλευση στις καφετέριες είναι πολύ χαμηλή, αφού υπάρχει επιφυλακτικότητα από τον κόσμο, ωστόσο οι ιδιοκτήτες είναι αισιόδοξοι πως αυτό θα αλλάξει όσο περνούν οι μέρες.

 

«Νιώθουμε ανακούφιση. Περιμέναμε πώς και πώς να ανοίξουμε για να μπουν τα πράγματα στην κανονική ροή. Είμαστε ευχαριστημένοι έστω και με αυτά τα μέτρα που έλαβαν και… ο Θεός βοηθός. Πιστεύω θα υπάρχει ανταπόκριση αλλά είναι και θέμα καιρού» ανέφερε στον REPORTER η Σοφία Αλεξάνδρου ιδιοκτήτρια του καφενείου «Χαλαρά» στην παλιά Λευκωσία.

 

Οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης καλούν τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το πρωτόκολλο που έχει σχέση με τη μουσική και τις μάσκες, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη.

«Προσπαθούμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα παρά το γεγονός ότι έχει σημεία που είναι δυσνόητα, για να μην πω ότι κάποια είναι παράλογα. Τι σημαίνει ξεσηκωτική μουσική; Τι σημαίνει πρέπει να φορά ο πελάτης τη μάσκα συνέχεια. Αν καπνίζει ή πίνει το ποτό του τι γίνεται; Δεν αγνοούμε βέβαια πως υπάρχει το πρόβλημα. Αν προσέχουμε και εμείς και οι πελάτες, θα δουλέψει αυτό το πράγμα», ανέφερε Σύμης Σουκιούρογλου, ιδιοκτήτης του καφενείου «Καλά Καθούμενα».

 

Σημειώνεται πως εκτός από τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υγείας, μάσκα υποχρεούνται να φοράνε και οι πελάτες όλες τις ώρες που βρίσκονται στο υποστατικό, όπως και κατά τις μετακινήσεις μέσα στον χώρο, εκτός από τη διάρκεια ενεργού σίτισης.

Απαγορεύεται επίσης όπως αναφέρεται, «οποιοδήποτε είδος μουσικής ξεσηκώνει τους θαμώνες για χορό, όπως επίσης απαγορεύεται ο χορός και απαγορεύεται οι θαμώνες να στέκονται και να λικνίζονται γύρω από το τραπέζι τους». Σημειώνεται ότι για μετάβαση σε χώρο εστίασης πρέπει να αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στον αριθμό 2. Υπενθυμίζεται ότι από απόψε το κέρφιου ξεκινά στις έντεκα το βράδυ αντί στις εννέα.

 

 

 

Δεν είναι λίγοι πάντως και οι χώροι εστίασης που θα μείνουν κλειστοί είτε επειδή δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, είτε επειδή αυτοί που έχουν είναι μικροί.

 

  

  

  

  



 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα