Αντιδράσεις και έκτακτες διαβουλεύσεις για να μην ανοίξουν επιχειρήσεις-Διαμαρτυρίες για το πρωτόκολλο

Διαμαρτυρίες έφερε στον ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, με τους ιδιοκτήτες να διαβουλεύονται για το κατά πόσο θα ανοίξουν ή όχι τις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γ.γ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α, Φάνου Λεβέντη, «ο Σύνδεσμος των Κέντρων Αναψυχής, θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη του να μην λειτουργήσουν, καταγγέλλοντας την απόφαση αυτή της πολιτείας».

Όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντη, «με πολύ μεγάλη μας λύπη, απογοήτευση και θυμό διαβάζουμε το πρωτόκολλο το οποίο πολύ αργοπορημένα έχει κυκλοφορήσει και αφορά την λειτουργία των Κέντρων Αναψυχής αύριο , μετά από αρκετούς μήνες καθολικού κλεισίματος. Εδώ και μέρες συμβουλεύουμε τα μέλη μας και όχι μόνο Παγκύπρια ότι ο ανοικτός εξωτερικός χώρος είναι όπως αυτός ορίζεται μέσα από τον ΄περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) ΄΄νόμο. Δυστυχώς ενώ οι πλείστοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ετοιμασίες  για να λειτουργήσουν  με βάση άλλα  δεδομένα , την τελευταία στιγμή και ελάχιστες ώρες πριν από την πολυπόθητη επανεκκίνηση ανατρέπονται για τους πλείστους τα πάντα, αφού το πρωτόκολλο ανατρέπει τον ίδιο τον νόμο πού ορίζει τον εξωτερικό  χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι ανοίγει η εστίαση-Με μάσκα οι πελάτες, απαγορεύεται η μουσική που ξεσηκώνει

Όπως προσθέτει στη συνέχεια ο γ.γ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α, «οφείλουμε επίσης να ψάξουμε την  απαγόρευση της εξυπηρέτησης από μπουφέ που στην ουσία ουδεμίαν διαφορά έχει από την εξυπηρέτηση  μιας καφετερίας όπου κάποιος περνά και παίρνει ο ίδιος  το καφέ του και το σνακ του η το φαγητό του, περνά μπροστά από μια ψησταριά , η μια ψησταριά ενός φούρνου η υπεραγοράς η οπουδήποτε αλλού στέκεται ο κόσμος σε μια ουρά και περιμένει να εξυπηρετηθεί. Ακόμα και ο τρόπος που διατυπώνεται η αναφορά  στο θέμα της μουσικής  είναι  γκρίζος  και αφήνεται στο καθένα να αποφασίζει για την ένταση και το είδος της μουσικής  προσπερνώντας την υφιστάμενη νομοθεσία που ρυθμίζει την επιτρεπόμενη ένταση ήχου στον εξωτερικό χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλυτικά το πρωτόκολλο για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης

Έτσι, καταλήγει να αναφέρει ο κ. Λεβέντη, «με βάση λοιπόν το γεγονός ότι το πρωτόκολλο κυκλοφορεί με πάρα πολλή καθυστέρηση και ενώ έχουν όλοι προετοιμαστεί με βάση άλλα δεδομένα , και με βασικές πρόνοιες που  είτε έχουν εισαχθεί τη τελευταία στιγμή  είτε άλλες που δεν έχουν διορθωθεί ο ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ, θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη του να μην λειτουργήσουν, καταγγέλλοντας  την απόφαση  αυτή της πολιτείας».

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο