Οι πρώτες αντιδράσεις για Γυμνάσια και Δημοτικά-«Διαφωνούμε αλλά το σεβόμαστε»

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων και οι συρροές που καταγράφονται στα σχολεία, ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να αναστείλει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων στην Επαρχία Λεμεσού μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ ταυτόχρονα και την αναστολή επιστροφής μαθητών στα Γυμνάσια για τις επόμενες δυο εβδομάδες, ώστε να αποτραπούν εξάρσεις κρουσμάτων. 

Τη διαφωνία του αλλά και τον σεβασμό του στις νέες αποφάσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, ο οποίος όπως επεσήμανε μιλώντας στον REPORTER, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς δεν είναι ωφέλιμη για τους ίδιους τους μαθητές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού-Μικρές χαλαρώσεις για Καθαρά Δευτέρα

«Εμείς επιμένουμε στη στάση μας ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία με φυσική παρουσία. Αν κρίνουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η τηλεκπαίδευση τώρα γίνεται με τα προσωπικά μέσα των συναδέλφων. Δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί για να πάρουμε τις αποφάσεις. Διαφωνούμε αλλά τις σεβόμαστε».

Την ίδια ώρα, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, αξιολόγησε ως φυσιολογική αυτή την εξέλιξη, καθώς ήταν οφθαλμοφανές η αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα στη Λεμεσό. «Δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη, είναι οπισθοδρόμηση. Εκεί που περιμέναμε να ανοίξουν και τα Γυμνάσια, τώρα έχουμε αυτή την εξέλιξη. Δυστυχώς ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη, από τη στιγμή που υπήρχε η επιβάρυνση στη Λεμεσό. Ήταν φυσιολογικό τα παιδιά να μεταφέρουν το ιό στα σχολεία».

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαραλάμπους, εξέφρασε την άποψη, ότι «ο έλεγχος των εκπαιδευτικών δεν προσφέρει αρκετά, από τη στιγμή που τα παιδιά έρχονταν στα σχολεία χωρίς έλεγχο. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μπορεί να ήταν ασυμπτωματικά, να μετέφεραν στα σχολεία τον ιό και να μόλυναν τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς. Προτείναμε, εκεί όπου υπήρχαν κρούσματα, να κλείνουν έγκαιρα και άμεσα τα σχολεία. Δυστυχώς αφέθηκαν»

Ερωτηθείς εάν υπήρχε ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δεν θα υπήρχε αυτή η επιβάρυνση, ο ίδιος απάντησε ότι, «από τη στιγμή που σε μία αίθουσα βρίσκονται είκοσι παιδιά, το ένα δίπλα στο άλλο, με ένα εκπαιδευτικό, με κλειστές πόρτες και παράθυρα, επειδή είναι χειμώνας, χωρίς μάσκες και μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, είναι λογικό να υπάρξουν αυτά τα κρούσματα».

Δειτε Επισης

Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Με δύο αεροσκάφη ενισχύει και φέτος η Κομισιόν την πυροσβεστική ομπρέλα Κύπρου
Δυσαρέσκεια Επιτροπής Γεωργίας για καθυστέρηση στη συζήτηση περί φωτοβολταϊκών
Τον ερχόμενο μήνα το σχέδιο επιδότησης διαμονής σε στέγες ηλικιωμένων
Σε «ειλικρινή διάλογο» για επίλυση προβλημάτων καλεί η Ισότητα τον Προϊστάμενο Υπ. Θήρας
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Πρόταση νόμου επέκτασης της περιόδου αδειοδότησης ξενοδοχείων-Για αφέλεια μίλησε ο Χατζηγιάννης