Στην… πυρά για το Εl Diablo η Κυβέρνηση-«Προβάλει τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις»

Για «ανεύθυνη τοποθέτηση» του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, σε σχέση με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Χρήστος Κ. Οικονόμου.

«Η δήλωσή σας, για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, θα παραμείνει στην ιστορία του πολιτισμού και της παιδείας της Κύπρου, ως η πλέον ανεύθυνη τοποθέτηση για ένα μείζονος σημασίας θέμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλά και μόνο ο τίτλος του τραγουδιού, αλλά τα σατανολατρευτικά του μηνύματα».

Στην ανακοίνωση, σε απάντηση γραπτής ανακοίνωσης του κ. Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διερωτάται εξάλλου αν δεν τον προβληματίζει «το γεγονός ότι το δεκαμελές, διορισμένο από την Κυβέρνηση, Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου αποφάσισε, ερήμην του κυπριακού λαού, να προβάλει τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις ως καλλιτεχνικό δήθεν προϊόν και να εκπροσωπήσει τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου μας;"

Διερωτάται, επίσης, αν "είναι δυνατόν η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να ισοπεδώνει τις απόψεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, οι οποίοι διαφωνούν με την αποστολή ενός σατανολατρικού τραγουδιού, το οποίο υποτιμά και εξευτελίζει την Ορθόδοξη πίστη και την θρησκευτική συνείδηση του κυπριακού Ελληνισμού;».

Λέει επίσης ότι «ακόμη και η πίστη των Μουσουλμάνων της Κύπρου δεν ανέχεται τέτοια βλασφημία, η οποία εκφράζει την υποδούλωση του ανθρώπου στις δαιμονικές δυνάμεις».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο τραγούδι «δεν είναι προϊόν της πνευματικής και καλλιτεχνικής κουλτούρας, του ήθους και του πολιτισμού του λαού μας και ούτε ασφαλώς προϊόν ελευθερίας σκέψης», αλλά «τραγική υποκουλτούρα, σκοταδιστική σατανολατρεία, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους νέους του τόπου μας στην ανατροπή της κοινωνικής ευταξίας, της ευπρέπειας και της πνευματικής αναγέννησης».

«Με τη δήλωσή σας, κ. Παπαδόπουλε, γίνεστε κατώτεροι των περιστάσεων και δείχνετε ότι όχι μόνο δεν έχετε ευαισθησία, στη θρησκευτική συνείδηση και την πίστη του λαού, αλλά ούτε καν στα ιερά και τα όσια του Έθνους και της Εκκλησίας», συμπληρώνει.

Λέει τέλος πως η «ευθύνη της ανευθυνότητας» βαραίνει τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και «δευτερευόντως το ανεύθυνο και διορισμένο Δ.Σ. του ΡΙΚ», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και η Ιεραρχία της κατά Κύπρον Εκκλησίας «δεν θα παραμείνουν αφωνότεροι ιχθύος» σε αυτή την πρόκληση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες