Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στην… πυρά για το Εl Diablo η Κυβέρνηση-«Προβάλει τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις»

  04/03/2021 18:55
Στην… πυρά για το Εl Diablo η Κυβέρνηση-«Προβάλει τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις»

Στην… πυρά για το Εl Diablo η Κυβέρνηση-«Προβάλει τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις»

  04/03/2021 18:55

Για «ανεύθυνη τοποθέτηση» του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, σε σχέση με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Χρήστος Κ. Οικονόμου.

«Η δήλωσή σας, για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, θα παραμείνει στην ιστορία του πολιτισμού και της παιδείας της Κύπρου, ως η πλέον ανεύθυνη τοποθέτηση για ένα μείζονος σημασίας θέμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλά και μόνο ο τίτλος του τραγουδιού, αλλά τα σατανολατρευτικά του μηνύματα».

Στην ανακοίνωση, σε απάντηση γραπτής ανακοίνωσης του κ. Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διερωτάται εξάλλου αν δεν τον προβληματίζει «το γεγονός ότι το δεκαμελές, διορισμένο από την Κυβέρνηση, Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου αποφάσισε, ερήμην του κυπριακού λαού, να προβάλει τις σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις ως καλλιτεχνικό δήθεν προϊόν και να εκπροσωπήσει τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου μας;"

Διερωτάται, επίσης, αν "είναι δυνατόν η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να ισοπεδώνει τις απόψεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, οι οποίοι διαφωνούν με την αποστολή ενός σατανολατρικού τραγουδιού, το οποίο υποτιμά και εξευτελίζει την Ορθόδοξη πίστη και την θρησκευτική συνείδηση του κυπριακού Ελληνισμού;».

Λέει επίσης ότι «ακόμη και η πίστη των Μουσουλμάνων της Κύπρου δεν ανέχεται τέτοια βλασφημία, η οποία εκφράζει την υποδούλωση του ανθρώπου στις δαιμονικές δυνάμεις».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο τραγούδι «δεν είναι προϊόν της πνευματικής και καλλιτεχνικής κουλτούρας, του ήθους και του πολιτισμού του λαού μας και ούτε ασφαλώς προϊόν ελευθερίας σκέψης», αλλά «τραγική υποκουλτούρα, σκοταδιστική σατανολατρεία, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους νέους του τόπου μας στην ανατροπή της κοινωνικής ευταξίας, της ευπρέπειας και της πνευματικής αναγέννησης».

«Με τη δήλωσή σας, κ. Παπαδόπουλε, γίνεστε κατώτεροι των περιστάσεων και δείχνετε ότι όχι μόνο δεν έχετε ευαισθησία, στη θρησκευτική συνείδηση και την πίστη του λαού, αλλά ούτε καν στα ιερά και τα όσια του Έθνους και της Εκκλησίας», συμπληρώνει.

Λέει τέλος πως η «ευθύνη της ανευθυνότητας» βαραίνει τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και «δευτερευόντως το ανεύθυνο και διορισμένο Δ.Σ. του ΡΙΚ», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και η Ιεραρχία της κατά Κύπρον Εκκλησίας «δεν θα παραμείνουν αφωνότεροι ιχθύος» σε αυτή την πρόκληση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας