Ζητούν απόσυρση του «El Diablo» από τη Eurovision οι Θεολόγοι

Την άμεση απόσυρση του τραγουδιού, που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον φετινό 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ζητά ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος εκφράζει αισθήματα απογοήτευσης, θλίψης, αλλά και έντονου προβληματισμού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τον "αποτροπιασμό του" σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά».

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι τίθενται εκ των πραγμάτων κάποια σοβαρά ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΡΙΚ, όπως το γιατί επιλέχθηκε ένα τραγούδι που προκαλεί τόσο βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα του πιστού λαού, σε ποια σημεία αυτό το τραγούδι προάγει και διαδίδει στον ευρωπαϊκό χώρο τον πολιτισμό του τόπου μας και γιατί η μικρή και ημικατεχόμενη μας Κύπρος, ένα νησί που το επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο, θαυμάζοντας εκτός των άλλων και τα θρησκευτικά του μνημεία, να εκπροσωπείται από ένα τραγούδι που προάγει ουσιαστικά τη σατανολατρεία.

Διερωτάται ακόμα με ποια κριτήρια ορίζει η αρμόδια επιτροπή στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για να επιλέγει τέτοιας χαμηλής ποιότητας και ηθικής τραγούδια, που μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό και γιατί είναι τόσο δύσκολο να επιλεχθούν καλλιτέχνες από το νησί μας με ήθος και ποιότητα, που να μπορούν να προάγουν τον πολιτισμό και τη μουσική μας παράδοση σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς.

«Εάν ζητούμενο», προσθέτει, «είναι απλά και μόνο η πρωτιά, καλύτερα να μην συμμετέχουμε καθόλου αν εκπροσωπούμαστε με την κάθε διαβολική υποκουλτούρα».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κρατήσεις στο παρά πέντε και πληρότητες που αγγίζουν το 80%-Καλή σεζόν βλέπουν οι ξενοδόχοι
Αμετάβλητες οι τιμές φρούτων και λαχανικών παρά τις υποσχέσεις-Το κόστος πληρώνουν οι καταναλωτές
Η οργή κατά της Κυβέρνησης, το άτσαλο spin της αδυναμίας και η ανάγκη για ανασχηματισμό
Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια