Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της πρώτης δόσης των ιδιωτών οδοντιάτρων της Πάφου

Ολοκληρώθηκε σήμερα  η πρώτη δόση Α’ του εμβολιασμού των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου Ελένη Αττίκη, προσθέτοντας πως όλα κύλησαν ομαλά στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος χάρη στην άρτια διοργάνωση .

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Αττίκη ανέφερε πως οι Οδοντίατροι της Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα με αισιοδοξία και ελπίδα να θωρακιστούν με τη πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID - 19, και με υπευθυνότητα απέναντι στους ασθενείς τους και στο κοινωνικό σύνολο, ευχόμενοι για καλύτερες μέρες σε όλους με ασφάλεια.

Η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου ανέφερε πως στις 8 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός της πρώτης δόσης κατά της Covid - 19 των ιδιωτών οδοντιάτρων, στο Κέντρο Εμβολιασμού του ΓΝ Πάφου διευκρινίζοντας πως σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκαν να  εμβολιαστούν υπό τη μορφή του επείγοντος στο κέντρο εμβολιασμού του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου κάποιοι εκ των ιδιωτών οδοντιάτρων. 

Επιπρόσθετα, η κ. Αττίκη είπε πως σήμερα διεξήχθη ο εμβολιασμός των υπολοίπων οδοντιάτρων  στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος για τους ιδιώτες οδοντιάτρους της Επαρχίας Πάφου μετά από σχετικό συντονισμό του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου με το Υπουργείο Υγείας. Οι οδοντίατροι που εμβολιάστηκαν έφεραν μαζί τους και την πολιτική τους ταυτότητα, πρόσθεσε. 

Η κ.Αττίκη είπε πως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πάφου ήταν πανέτοιμος για τον εμβολιασμό των Οδοντιάτρων της Πάφου και εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ποσοστό προσέλευσης ενώ ευχαρίστησε και το Υπουργείο Υγείας για την συμβολή του στην ικανοποίηση του αιτήματος τους .Ενδεικτικά ανέφερε πως από τους 118 οδοντιάτρους της Επαρχίας Πάφου δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν γύρω στους 65.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως επανήλθαν σε κανονική λειτουργία τόσο οι ιδιώτες οδοντίατροι, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Η κ. Αττίκη είπε πως εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η προσέλευση των ασθενών στα Οδοντιατρεία, πρέπει να γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Σημείωσε δε, ότι σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών απαιτείται τηλεφωνική συνεννόηση με τον οδοντίατρο πριν τη μετάβαση στο Οδοντιατρείο.

Οι ασθενείς προτρέπονται να προσέρχονται στα οδοντιατρεία χωρίς συνοδό, εκτός εάν αυτό είναι αναγκαίο (π.χ. ανήλικα άτομα, άτομα με κινητικά προβλήματα, κοκ), οπότε και θα επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα