Διαδικτυακό Συνέδριο E-Governance: Transforming for the New Digital Era

Διαδικτυακό Συνέδριο E-Governance: Transforming for the New Digital Era

Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «E-Governance: Transforming for the New Digital Era - Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και η ώρα 10:00πμ.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κατά γενική παραδοχή απαραίτητη προϋπόθεση για το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους, με υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς, που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του. Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι που κινείται τα τελευταία χρόνια η κυπριακή κυβέρνηση, μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών που στοχεύουν ακριβώς στη μετάβαση του κράτους στη ψηφιακή εποχή.

To συνέδριο θα καταπιαστεί με τα ζητήματα που άπτονται της πορείας προς τη  ψηφιακή μεταρρύθμιση, όπως είναι η ακολουθητέα πολιτική και στρατηγική, η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών δημόσιων οργανισμών και η ανάγκη εκπαίδευσης των στελεχών τους. Θα παρουσιαστούν οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης και των διάφορων κρατικών οργανισμών για την ομαλή πραγματοποίηση ενός ολικού ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από την υλοποίηση μιας τέτοιας προσπάθειας. Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης, είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για αξιοποίηση συνεργειών, εδραίωση πρακτικών συνεργασίας, ανταλλαγή απόψεων και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών από αρμόδιους φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η δημιουργία ψηφιακής κουλτούρας και παιδείας του ανθρώπινου δυναμικού των εμπλεκόμενων φορέων και του ευρύτερου κοινού.

Κύριος ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος θα αναλύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών της κυπριακής Κυβέρνησης και τη ψηφιακή στρατηγική του Υφυπουργείου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Παράλληλα, ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος θα παρουσιάσει τη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου ως κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους, μεταξύ της Ιωάννας Φιάκκου, Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και το Γιώργο Θεοχαρίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Διοργανωτές: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε με την IMH στο τηλέφωνο +357 22505555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα