Το θέμα των εμβολίων για Τ/κ θα θέσει στον Μπορέλ ο Τατάρ-Εμβολιάστηκαν 35,000 άτομα

Το θέμα του προγραμματισμού των εμβολίων κατά του Covid-19 που θα παραχωρηθούν στους Τουρκοκύπριους από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος θα τον επισκεφθεί στα κατεχόμενα στις 19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, πριν από την επίσκεψη Μπορέλ, ο κ. Τατάρ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Μάριο Νάβα, Υπεύθυνο Στήριξης Δομικής Μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των εμβολίων.

Σε δήλωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Τατάρ, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ αναφέρεται ότι «αξιωματούχοι της τδβκ» παρέλαβαν χθες στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου 2,250 εμβόλια που αποτελούν τη δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, τα οποία είχαν σταλεί από την ΕΕ μέσω της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας εντός Ιανουαρίου.

Εμβολιάστηκαν 35,000 άτομα, λέει ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί σε δηλώσεις του είπε ότι εντός των προσεχών ημερών θα έρθουν και άλλα εμβόλια για τον Covid-19 από την Τουρκία στα κατεχόμενα και ανάφερε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τον Πιλλί, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Ντιγιαλόγκ» 35,000 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι σήμερα και θα τους γίνει και η δεύτερη δόση. Είπε ότι η δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer θα χορηγηθεί στις 8 Φεβρουαρίου και της Sinovac στις 12 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Πιλλί διέψευσε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα τεστ PCR, και ανέφερε ότι διαθέτουν 75 χιλιάδες τεστ και πρόσθεσε ότι θα εισαγάγουν άλλες 100 χιλιάδες εντός των προσεχών ημερών.

Αναφερόμενος στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ο «υπουργός» σημείωσε ότι προσέλαβαν 260 άτομα κατά την περίοδο της πανδημίας και ότι τα 100 από αυτά τα άτομα ήταν νοσηλευτές, όμως συνεχίζουν τις προσπάθειες να προσλάβουν άλλους 100 νοσηλευτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO