Σταμάτησαν προσωρινά τα μοριακά τεστ (PCR) στα κατεχόμενα

Λόγω υπερβολικού συνωστισμού και μεγάλης ζήτησης, σταμάτησε την Πέμπτη το πρωί η διενέργεια μοριακού τεστ (PCR) στο σύνολο της κατεχόμενης περιοχής της Κύπρου, «επειδή ξεπεράστηκαν οι δυνατότητες», σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική Κίπρις Πόστασι.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί σε δηλώσεις του είπε ότι τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και ότι σήμερα αναμένεται περαιτέρω αύξηση και απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να μείνουν απομονωμένοι στα σπίτια τους. 

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός τεστ και ότι θα επαναρχίσουν οι έλεγχοι αφού αυξηθούν τα κέντρα στα οποία διενεργούνται.

Σημειώνεται ότι τα τεστ σταμάτησαν λόγω συνωστισμού στα τρία υφιστάμενα κέντρα και ότι θα επαναρχίσουν κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα και ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας».

Τ/κ επιχειρηματίες στηρίζουν εκστρατεία για αγορά εμβολίων στα κατεχόμενα

Στο μεταξύ, ομάδα Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών ανακοίνωσαν τη στήριξη τους προς την εκστρατεία που άρχισε ο όμιλος της εφημερίδας Diyalog Media, για παροχή βοήθειας προς την οργάνωση της «ερυθράς ημισελήνου» για την επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας στα κατεχόμενα και μετάβαση στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την «Ντιγιαλόγκ», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο επιχειρηματίας Γκιουνάϊ Τσιερκέζ, τέως πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έστειλε το μήνυμα «Υπάρχω και εγώ (Ben varım)».

Σε συμμετοχή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα είπε ότι θα στηρίξει την εκστρατεία καταβάλλοντας το ποσό των 100,000 ΤΛ (περίπου 12 χιλιάδες ευρώ) και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στην εκστρατεία με ακόμη περισσότερα χρήματα.

Επίσης, τη στήριξη τους προς την εκστρατεία εξέφρασαν με δηλώσεις τους και ο «διευθυντής της εταιρείας China Bazzar Mazhar Iqbal Choudhry καθώς επίσης και ο πρόεδρος του «συνδέσμου Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών» (İŞAD), Ενβέρ Μαμουλτζιού, δηλώνοντας ετοιμότητα να συμβάλουν χρηματικά προκειμένου να αγοραστούν εμβόλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα
Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας
Εμπορικό πλοίο υπέστη «ελαφριά» ζημιά όταν χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
Τραγικός επίλογος για τον Ιτζάκ, τη Σάνι και την Αμίτ-Οι ιστορίες των τριών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές