Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δυσφορία συλλόγου πολιτικών μηχανικών για τις κατεδαφίσεις διατηρητέων κτιρίων

  02/02/2021 10:24
Δυσφορία συλλόγου πολιτικών μηχανικών για τις κατεδαφίσεις διατηρητέων κτιρίων

Δυσφορία συλλόγου πολιτικών μηχανικών για τις κατεδαφίσεις διατηρητέων κτιρίων

  02/02/2021 10:24

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την παράνομη κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών στην παλιά Λευκωσία, πλησίον του υπό κατασκευή νέου Καθεδρικού Ναού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Επικίνδυνο» ένα, κατεδάφισαν τέσσερα-Οργή από τη δικαιολογία της Αρχιεπισκοπής

Καλεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες να προβούν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για να σταματήσει η καταστροφή και να ξεκινήσουν οι ενέργειες για αποκατάσταση των κατεδαφισθέντων. "Τέλος, επειδή ο Νόμος είναι ίσος με όλους, καλούμε την Πολιτεία να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και τόλμη και να τον εφαρμόσει εναντίον όσων παρανόμησαν", αναφέρει.

Σημειώνει ότι η αγανάκτηση των Πολιτικών Μηχανικών είναι μεγάλη, αφού η πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ θα πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, πλήττεται μέσα από αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες.

«Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες ενός πολύ σοβαρού περιστατικού, αφού, από πληροφορίες που υπάρχουν, η αποκατάσταση των εν λόγω διατηρητέων οικοδομών περιλαμβανόταν στους όρους της Άδειας Οικοδομής, που εκδόθηκε για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής», προστίθεται.

Είναι καθήκον μας ως πολίτες μιας ημικατεχόμενης πατρίδας, αναφέρεται, να απαιτήσουμε σεβασμό προς την πολιτιστική κληρονομιά μας προκειμένου να εκπαιδευτούν οι νέες γενιές για να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις αξίες της, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας