Παρασκευή 23 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Κοίτα γύρω σου, ο πολιτισμός φωνάζει»-Το μεσημέρι η δεύτερη διαδικτυακή παράσταση

  30/01/2021 08:50
«Κοίτα γύρω σου, ο πολιτισμός φωνάζει»-Το μεσημέρι η δεύτερη διαδικτυακή παράσταση

«Κοίτα γύρω σου, ο πολιτισμός φωνάζει»-Το μεσημέρι η δεύτερη διαδικτυακή παράσταση

  30/01/2021 08:50

Αρχίζει σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι,  η  δεύτερη και τελευταία μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση που οργανώνει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ), με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, για τους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, λόγω των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων.

Πάνω από 60 καλλιτέχνες ενώνουν δυνάμεις από τη σκηνή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου και προσκαλούν το κοινό να στηρίξει την προσπάθεια που θα μεταδίδεται δωρεάν από την ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com.

Η πρώτη παράσταση, το περασμένο Σάββατο, συγκέντρωσε γύρω στις 60.000 θεάσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος, προσθέτοντας ότι έχουν συγκεντρωθεί περί τις 6.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εισφορές του κοινού από μηνύματα sms.

Για την πρώτη παράσταση, συνέχισε, η ΠΑΣΥΝΕΚ έλαβε πολύ καλές κριτικές και ευχήθηκε όπως η σημερινή, δεύτερη παράσταση, έχει περισσότερη ανταπόκριση.

«Στο τέλος της ημέρας μετρά ο σκοπός, που δεν είναι άλλος από το να μαζέψουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γιωργαλλέτος ανέφερε ακόμη πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία για  συμπλήρωση αιτήσεων καταβολής του επιδόματος, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης.

«Ενημερώθηκα πως ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας είδε τις εισηγήσεις της συντεχνίας θετικά, ώστε να λάβουν το επίδομα όλοι όσοι είχαν απώλειες στα εισοδήματα τους λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν συνέβη την προηγούμενη φορά», είπε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΕΚ και ευχήθηκε όπως τα λόγια γίνουν πράξεις.

Τέλος, κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την μαραθώνια παράσταση, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 20.00 και να βοηθήσει, με την εισφορά του, τον καλλιτεχνικό κόσμο που βιώνει δύσκολες ώρες μέσα στην πανδημία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας