Δήμαρχος Παραλιμνίου: Τα σκουπίδια στη λίμνη προέρχονται από δημότες Σωτήρας και Δερύνειας

Τα σκουπίδια στη λίμνη Παραλιμνίου προέρχονται από δημότες των Δήμων Σωτήρας και Δερύνειας, αναφέρει ο Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στην ανάρτηση του ο κ. Πυρίλλης αναφέρει πως «σήμερα επισκεφθήκαμε με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου τη λίμνη Παραλιμνίου, για επιθεώρηση της περιοχής. Στην επικράτεια του Δήμου Παραλίμνιου, εντός της λίμνης δεν υπάρχουν καθόλου σκουπίδια».

Προστίθεται πως «οι φωτογραφίες με τα σκουπίδια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στα ΜΚΔ και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είναι από τις παρυφές της λίμνης, στην πλευρά της Βιομηχανικής περιοχής της Δερύνειας και της Σωτήρας, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την ίδια την Επίτροπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα σκουπίδια προέρχονται από δημότες των Δήμων Δερύνειας και Σωτήρας».

Ο κ. Πυρίλλης κάλεσε όλους «να σταματήσουν να εναποθέτουν σκύβαλα στη λίμνη» και απηύθυνε έκκληση στους «Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας να βρουν άμεσα λύσεις και να διαχειριστούν τα απόβλητα των δημοτών τους που χρήζουν μεταφοράς σε Πράσινα Σημεία, ώστε να μην ρίχνονται οι ευθύνες στον Δήμο Παραλιμνίου χωρίς να φταίει».

Στην ανάρτηση του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου σημειώνει ακόμα πως «είναι καιρός να πούμε αλήθειες, διότι οφείλουμε να προστατέψουμε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την εικόνα μας. Δυστυχώς διαπομπευόμαστε χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος στον χειρισμό αρκετών θεμάτων καθώς και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους όπως επίσης και σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Γεωργίας όσο και με την Επίτροπο Περιβάλλοντος».

Σημειώνει ακόμα ότι «γίνονται ήδη αρκετές προσπάθειες για να κρατήσουμε τον θησαυρό της λίμνης στα επίπεδα που του αρμόζει όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε».

Στην ανάρτηση του ο Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρθηκε και σε «ένα μοναδικό φαινόμενο που παρουσιάστηκε σήμερα στη λίμνη Παραλιμνίου και δεν είναι άλλο από την παρουσία σμήνους μαύρων φλαμίνγκο που πετούσαν πάνω από τη λίμνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας