Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού-Τι ανοίγει, πότε και οι περιορισμοί

  27/01/2021 12:02
Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού-Τι ανοίγει, πότε και οι περιορισμοί

Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού-Τι ανοίγει, πότε και οι περιορισμοί

  27/01/2021 12:02

«Κλείδωσαν» ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τα μέτρα της πρώτης φάσης της αποκλιμάκωσης από το ολικό απαγορευτικό, που θα τεθούν σε ισχύ την πρώτη Φεβρουαρίου. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12:30 από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Στην πρώτη φάση αποκλιμάκωσης που θα είναι διάρκειας δύο εβδομάδων, από τη 1-14 Φεβρουαρίου, ανάβει το πράσινο φως για:

 • Άνοιγμα μικρών καταστημάτων λιανικού εμπορίου, εμπορικών κέντρων και πρακτορίων στις 8 Φεβρουαρίου 
 • Άνοιγμα κουρείων, κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και κέντρων δερματοστιξίας από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου
 • Επιστρέφουν στις 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης και οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών
 • Αυξάνεται από 25% σε 50% η φυσική παρουσία εργαζομένων, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις/υπηρεσίες
 • Εκκλησιασμός με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα
 • Δύο μηνύματα την ημέρα 

Επιπρόσθετα παραμένουν σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα:

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.
 • Απαγόρευση συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων (ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού).
 • Απαγόρευση συναθροίσεων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, κτλ, εκτός για σκοπούς φυσικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
 • Μετακινήσεις μόνο με γραπτό μήνυμα μέχρι δύο γραπτά μηνύματα την ημέρα ανά άτομο.
 • Επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας, χωρίς την παρουσία θεατών. Η διεξαγωγή όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες ατόμων κάτω των 18 ετών, αναστέλλεται. Τα πρωταθλήματα των Κατηγοριών Β’ και Γ’ θα μπορούν να προπονούνται με σχετικές ρυθμίσεις.

Τα μαζικά τεστ και ο όρος στους εργαζόμενους που επιστρέφουν

Με σκοπό την μείωση των πιθανοτήτων διασποράς σε χώρους εργασίας που θα επαναλειουργήσουν, το Υπουργείο Υγείας θα θέσει σε εφαρμογή από αύριο, πρόγραμμα με στόχο να υποβληθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης στους εργαζόμενους που θα επιστρέψουν. Οι εργαζόμενοι σε τομείς που θα επαναλειτουργήσουν, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test διάρκειας επτά ημερών.

Όπως ανακοινώθηκε ήδη για την περίοδο 28-31 Ιανουαρίου (Πέμπτη με Κυριακή), δεν θα διενεργηθεί το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού με rapid test. Περίπου 40 μονάδες δειγματοληψίας με δυνατότητα ελέγχου 10-15,000 ατόμων, θα λειτουργήσουν αποκλειστικά για τον έλεγχο εργαζομένων που θα επαναδραστηριοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου. Επιπλέον, θα λειτουργούν κινητές μονάδες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σε όλες τις Επαρχίες.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας