Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το πλάνο του unlock-Τι ανοίγει σε κάθε φάση, τα sms και πότε επιστρέφουν όλοι οι μαθητές

  24/01/2021 12:48
Το πλάνο του unlock-Τι ανοίγει σε κάθε φάση, τα sms και πότε επιστρέφουν όλοι οι μαθητές

Το πλάνο του unlock-Τι ανοίγει σε κάθε φάση, τα sms και πότε επιστρέφουν όλοι οι μαθητές

  24/01/2021 12:48

Βέβαιη θεωρείται η αποκλιμάκωση των μέτρων για αναχαίτιση το νέου κορωνοϊού μετά τις 31 Ιανουαρίου, με την Επιστημονική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας να δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο, που ακολουθήθηκε τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι έχουν επισημοποιήσει τις εισηγήσεις που θα θέσουν αύριο στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι χαλαρώσεις θα επικεντρωθούν περίπου στο ίδιο πλάνο του περασμένου Μαΐου - Ιουνίου, με κάποιες διαφοροποιήσεις, που ενδεχομένως θα εισηγηθούν τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. 

Τι ανοίγει στην πρώτη φάση

Στην πρώτη φάση, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η πρόθεση είναι να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα του λιανικού εμπορίου, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα ινστιτούτα αισθητικής και οι χώροι δερματοστοιξίας, αλλά όχι τα malls και τα υπερκαταστήματα.

Παραμένουν τα sms

Όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνουν τουλάχιστον για την πρώτη φάση, όλοι οι περιορισμοί για τις διακινήσεις όπως τα sms, οι μετακινήσεις στα σπίτια και το κέρφιου.

Ωστόσο, ενδέχεται να αυξηθούν από δύο σε τρία τα μηνύματα.

Τα σενάρια για σχολεία

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία είναι δύο, δηλαδή το ένα προκρίνει τη σταδιακή επιστροφή των μαθητών, κάνοντας αρχή με τις τάξεις του Δημοτικού και το άλλο την επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών της Γ’ Λυκείου, για σωστή προετοιμασία των εξετάσεών τους.

Την τελική απόφαση, ωστόσο, θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας.

Η δεύτερη φάση

Η δεύτερη φάση των χαλαρώσεων, από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι το Μάρτιο, θα είναι και πάλι συντηρητική, αλλά αναμένεται να καταργηθούν τα sms, να επιστρέψουν οι υπόλοιποι μαθητές και ενδεχομένως, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση να ανάψει το πράσινο φως για άνοιγμα και άλλων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.

Η τρίτη φάση

Το Μάρτιο, η πρόθεση είναι να ανοίξει η εστίαση, τα γυμναστήρια καθώς και οι πλείστες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας