Τετάρτη 3 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμοι για επιστροφή στα σχολεία οι δάσκαλοι-«Με σωστό τρόπο το επανανοίγματα»

  24/01/2021 11:19
Έτοιμοι για επιστροφή στα σχολεία οι δάσκαλοι-«Με σωστό τρόπο το επανανοίγματα»

Έτοιμοι για επιστροφή στα σχολεία οι δάσκαλοι-«Με σωστό τρόπο το επανανοίγματα»

  24/01/2021 11:19

Το ενδεχόμενο επανανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων θα πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό και οργανωμένο, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό είναι να συνοδεύεται από ξεκάθαρες οδηγίες και πρακτικές που θα βοηθήσουν τις σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και υγείας.

«Το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, τις τελευταίες μέρες απασχολεί ολοένα και περισσότερο εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εκπαίδευση με φυσική παρουσία έχει να προσφέρει πολύ περισσότερο στα παιδιά, σε όλους τους τομείς: εκπαιδευτικό, συναισθηματικό, κοινωνικό. Αυτό βεβαίως δεν πρέπει επ' ουδενί  να μειώνει την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία καλείται τις τελευταίες βδομάδες να κρατήσει την έννοια του σχολείου και της εκπαίδευσης ζωντανή και προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά», πρόσθεσε.

Η κ. Βασιλείου διαβεβαίωσε ότι οι εκπαιδευτικοί πάντα είναι έτοιμοι να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκπαίδευση των παιδιών: είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

«Παρόλα αυτά επιθυμία όλων είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν πίσω στις σχολικές τάξεις», είπε.

Ως ΠΟΕΔ, πρόσθεσε, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όποια απόφαση θα βασιστεί στις απόψεις των ειδικών γιατί σημαντικότερο όλων είναι η υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών».

«Για τον λόγο αυτό θα πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία, αξιολογώντας την κατάσταση, να παρέχουν εκείνα τα μέτρα τα οποία θα στηρίξουν ουσιαστικά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία», σημείωσε.

Όπως είπε, η λήψη μέτρων ήταν κάτι που έχουμε επισημάνει -εδώ και αρκετές μέρες- ότι θα έπρεπε να ισχύσει και για τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία που ήδη λειτουργούν με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών.

«Το ενδεχόμενο επανανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων θα πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό και οργανωμένο. Σημαντικό είναι να συνοδεύεται από ξεκάθαρες οδηγίες και πρακτικές που θα βοηθήσουν τις σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας