Σάββατο 27 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καλούν την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την παράταση κλεισίματος των Δημοτικών οι γονείς

  22/01/2021 21:50
Καλούν την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την παράταση κλεισίματος των Δημοτικών οι γονείς

Καλούν την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την παράταση κλεισίματος των Δημοτικών οι γονείς

  22/01/2021 21:50

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλεί την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας αλλά και τη συμβουλευτική ομάδα ειδικών στο θέμα της πανδημίας όπως αναθεωρήσουν όποιες σκέψεις παράτασης του κλεισίματος των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, η απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας και αποτροπής της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα, έχει κρατήσει τα παιδιά μακριά από το περιβάλλον στο οποίο έχουν συνηθίσει να διδάσκονται καθημερινά. 

Η  διδασκαλία γίνεται πλέον εξ αποστάσεως, με τη χρήση τεχνολογίας που μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί στη δημόσια εκπαίδευση, προσθέτοντας πως η  χρήση τεχνολογίας για την τηλεκπαίδευση φανέρωσε αρκετά προβλήματα μεταξύ των οποίων την ανετοιμότητα για πλήρη εφαρμογή της στη δημόσια δημοτική εκπαίδευση. 

Αυτό οφείλεται σημειώνουν οι οργανωμένοι γονείς,  είτε σε προβλήματα τεχνικής φύσης και υποδομών είτε σε προβλήματα εξοικείωσης και εφαρμογής από γονείς και παιδιά. 

Επεσήμαναν δε, πως παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διδασκαλία με φυσική παρουσία.

Μέχρι τη λήξη των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων στις 31 Ιανουαρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες (συμπεριλαμβανομένων και των διακοπών των Χριστουγέννων). Το μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα αποχής από το σχολείο προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη επιδράσει αρνητικά, τόσο στην ψυχολογία των παιδιών όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Επιπλέον, προσθέτουν, πιθανές περσινές μαθησιακές ελλείψεις έρχονται να προστεθούν στις φετινές, σημειώνοντας πως αυτό θα ασκήσει μεγάλη πίεση στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν την ύλη της χρονιάς.  Επισημαίνουν δε, πως πιθανή σκέψη για παράταση της σχολικής χρονιάς ίσως δημιουργήσει άλλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν και πέρσι όπως οι αυξημένες θερμοκρασίες που καταγραφήκαν. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας