Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με τη συμμετοχή 329 μαθητών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Οικονομικά για την επιτυχία

  20/01/2021 14:43
Με τη συμμετοχή 329 μαθητών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Οικονομικά για την επιτυχία

Με τη συμμετοχή 329 μαθητών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Οικονομικά για την επιτυχία

  20/01/2021 14:43

Με τη συμμετοχή 329 μαθητών και μαθητριών της Β΄ Τάξης Γυμνασίου από 11 σχολεία, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Οικονομικά για την επιτυχία” που διοργάνωσε ο οργανισμός Junior Achievement Cyprus σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού, το πρόγραμμα έχει ως κύριο στόχο τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας. Οι μαθητές/τριες μαθαίνουν βασικές επιχειρηματικές και οικονομικές έννοιες, εξερευνούν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και προοπτικές και αναπτύσσουν δεξιότητες που τους προετοιμάζουν για την αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να διερευνήσουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά, τις αξίες τους και τον κόσμο της εργασίας, ώστε να μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό τους μέλλον, τη σταδιοδρομία τους και τη ζωή τους γενικότερα.

Στόχος του Οργανισμού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι τόσο η εφαρμογή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος στα Γυμνάσια όσο και η εμβάθυνση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που προσφέρονται μέσα από το πρόγραμμα.

Στη επαρχία Λευκωσίας τα Γυμνάσια που έλαβαν μέρος είναι το Γυμνάσιο Σταυρού, Γυμνάσιο Σολέας, Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας και το Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου. Στη Επαρχία Λεμεσού η Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου και το Γυμνάσιο Ομόδους. Στην Επαρχία Λάρνακας το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου, το Γυμνάσιο Δροσιάς και το Γυμνάσιο Αραδίππου. Στην Επαρχία Πάφου το Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής Γεροσκήπου και στην Επαρχία Αμμοχώστου Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας – Σωτήρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας