Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Προς ολιστική επίλυση το ζήτημα με το εργοστάσιο στο Δάλι

  14/01/2021 18:52
Προς ολιστική επίλυση το ζήτημα με το εργοστάσιο στο Δάλι

Προς ολιστική επίλυση το ζήτημα με το εργοστάσιο στο Δάλι

  14/01/2021 18:52
Όπως είχε κοινοποιηθεί, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε από τον Ιούλιο την απομάκρυνση των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος από την περιοχή Ιδαλίου, προκειμένου να τερματισθεί η πολύ σοβαρή περιβαλλοντική και υγειονομική επιβάρυνση που προκαλούσαν στην περιοχή και τους περίοικους.
 
Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), όπως είχε ενημερώσει και κατά το παρελθόν τους ενδιαφερόμενους γονείς, εύρισκε απολύτως δικαιολογημένο και συμπαραστάθηκε στο αίτημά τους για τερματισμό αυτής της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή, η οποία δημιουργούσε αφόρητες συνθήκες για τον μαθητικό πληθυσμό και τους εκπαιδευτικούς στο παρακείμενο δημοτικό σχολείο και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία παρακολουθούσε στενά την υλοποίηση της απόφασης.
 
Σε συνέχεια εκείνης της απόφασης, το Υπουργείο Εσωτερικών διασφάλισε στο μεσοδιάστημα τις προϋποθέσεις της μετακίνησης των βιομηχανικών μονάδων και κατέληξε και σε σχετική συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους. Για να γίνει η μετακίνηση των μονάδων απομένει μόνο να ολοκληρωθεί σχετική περιβαλλοντική μελέτη για τη μετεγκατάστασή τους.
 
Πρόσφατα, στις 22 Δεκεμβρίου 2020, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και τη διακοπή της λειτουργίας ειδικά εκείνης της μονάδας που προκαλεί τη μεγαλύτερη οχληρία και έχει ανατεθεί στη Νομική Υπηρεσία να υλοποιήσει την απόφαση για τον τερματισμό λειτουργίας της.
 
Επομένως, βαίνει προς οριστική επίλυση το πρόβλημα αυτό που για σημαντικό χρονικό διάστημα είχε προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα και στην ευρύτερη περιοχή και στη λειτουργία του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας