Νέα πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση με φόντο την παραίτηση Παράσχου-Καρφιά και για Γιολίτη

Νέα πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπολύει το ΑΚΕΛ, με αφορμή την παραίτηση του δημοσιογράφου και Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινής» Κύπρου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν σε σχέση με άρθρο του που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονη αντίδραση της ΕΣΚ για την υπόθεση Παράσχου-Καλεί Αναστασιάδη να διαχωρίσει τη θέση του
 
Σε γραπτή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», Ανδρέα Παράσχου, μετά από άρθρο του με καταγγελίες για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συνιστά μείζον ζήτημα για την ελευθεροτυπία στον τόπο μας, η οποία αποτελεί δείκτη για την ποιότητα της δημοκρατίας».
 
Το ΑΚΕΛ, όπως αναφέρει, εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή του προς τον Ανδρέα Παράσχο, ενώ υποδεικνύει πως η Κύπρος χρειάζεται δημοσιογραφία που ελέγχει τα κατεστημένα, κρίνει την πολιτική και οικονομική εξουσία, αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του λαού μας και διατυπώνει με παρρησία την άποψή της.
 
«Μια τέτοια δημοσιογραφία είναι διπλά αναγκαία σήμερα, γιατί ο τόπος κυβερνάται από μια κυβέρνηση που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στον αυταρχισμό, την αλαζονεία, καθώς και στη διαπλοκή με τα ΜΜΕ. Μια κυβέρνηση η οποία συγκρούεται με κάθε θεσμό που δεν κατόρθωσε να ελέγξει αλλά και που δεν διστάζει να εξαπολύει αστυνομικές έρευνες σε σπίτια πολιτών για να φιμώσει την ελευθερία έκφρασης, ακόμα και τη σάτιρα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραίτηση Παράσχου και οι καταγγελίες για φίμωση-«Δεν μπαίνω στην πολιτική»
 
Υπέρ του Παράσχου και η Αλληλεγγύη
Θέση υπέρ του Ανδρέα Παράσχου παίρνει το Κίνημα Αλληλεγγύης, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως στηρίζει με κάθε τρόπο και συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα  στον έγκριτο και άριστο δημοσιογράφο και ποιητή Ανδρέα Παράσχο. Ταυτόχρονα υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και ελευθερία της έντιμης, αξιοπρεπούς, αδέκαστης και αμερόληπτης δημοσιογραφίας και τους λειτουργούς της.
 
«Συγχαίρουμε τον Παράσχο για την γενναία απόφαση του να παραιτηθεί και θεωρούμε την πράξη του παράδειγμα προς κάθε πολίτη που φιμώνεται από το σύστημα και ηχηρό χαστούκι στις μονίμως ανερυθρίαστες παρειές της εξουσίας. Ουδέν γνωρίζουμε για τα γεγονότα που περιγράφονται στο άρθρο του Παράσχου που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της ολιγαρχίας».

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ