Παρασκευή 20 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Δήμου Χανίων με αδελφοποιημένους κυπριακούς δήμους

  13/01/2021 19:16
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Δήμου Χανίων με αδελφοποιημένους κυπριακούς δήμους

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων Δήμου Χανίων με αδελφοποιημένους κυπριακούς δήμους

  13/01/2021 19:16

Την περαιτέρω σύσφιγξη των μεταξύ τους σχέσεων μέσω της ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, αποφάσισαν σήμερα οι Δήμαρχοι των Αδελφοποιημένων με τα Χανιά κυπριακών δήμων Πάφου, Αμμοχώστου, Κερύνειας, Έγκωμης και Πόλης Χρυσοχούς. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημαδηράκη, συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για την ανάπτυξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των έξι αδελφοποιημένων πόλεων, η οποία καλύπτει μεταξύ άλλων τους τομείς του πολιτισμού, της καινοτομίας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της νέας γενιάς και τις τρίτης ηλικίας, καθώς και την προβολή του Κυπριακού ως του μείζονος εθνικού θέματος.

Με εισήγηση του Δημάρχου Πάφου αποφασίστηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπως το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Ιουλίου διοργανωθεί στην Πάφο πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή οκταμελούς συγκροτήματος από τα Χανιά, ενώ το τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πάφου θα οργανώσει σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκδήλωση στον Πολυχώρο «Αττικόν» με θέμα «Από τον Θουκυδίδη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία. 

Έγινε επίσης αποδεκτή εισήγηση του κ. Φαίδωνος όπως η χορωδία της  Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» προσκληθεί και φιλοξενηθεί για μία τουλάχιστον συναυλία στα Χανιά, καθώς και η πρότασή του να δοθούν τα ονόματα των κατεχόμενων πόλεων Αμμοχώστου και Κερύνειας, όπως και το όνομα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σε αντίστοιχες σχολικές αίθουσες του Δήμου Χανίων.

Οι Δήμαρχοι των αδελφοποιημένων πόλεων αποφάσισαν ακόμη όπως αναπτύξουν μια στενή μεταξύ τους συνεργασία σε επίπεδο πολιτών, κυρίως μέσω  των ανταλλαγών επισκέψεων νεολαίων και ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ αποδεκτή έγινε και η πρόταση του Δημάρχου Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου να φιλοξενήσει στον Δήμο του μια συνάντηση-συνέδριο με τη συμμετοχή των αδελφοποιημένων πόλεων. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, Κερύνειας Ρίτα Ελισαίου Κωμοδίκη, Εγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου και Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφής

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας