Τοποθέτηση φοιτητών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (Βίντεο)

Πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξής της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus.

Ο Αντρέας Τιμοθέου, φοιτητής Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, μας παρουσιάζει την εμπειρία του κατά την τοποθέτηση του στην εταιρεία Smartwater. 

 

 

Ποια ήταν η εμπειρία σας κατά την τοποθέτησή σας στην εταιρεία Smartwater στο πλαίσιο του Έργου των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας; 
Η εμπειρία μου κατά την πρακτική άσκηση στα πλαίσια του Έργου Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας ήταν αρκετά επικοδομητική. Ως φοιτητής του κλάδου της διοίκησης επιχειρήσεων σίγουρα θα ήθελα να έχω μια εμπειρία από μια εταιρεία ή οργανισμό, όπως και έγινε. Τοποθετήθηκα στην εταιρεία Smartwater LTD η οποία ασχολείται με την διαχείριση νερού και υγρών γενικότερα όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, ήμουν στο τμήμα πωλήσεων της εταιρείας όπου αρχικά ξεκίνησα να μαθαίνω τα προϊόντα της εταιρείας και μετέπειτα μου ανατέθηκε ένα project βάση αυτών των προϊόντων. 
 
Γιατί επιλέξατε να λάβετε μέρος στο Έργο;
Η επιλογή για να λάβω μέρος στο έργο είχε να κάνει κυρίως με την αποκόμιση εμπειρίας αλλά μπορώ να πω πως το είδα και ως μια σοβαρή πρόκληση και ευκαιρία για το άμεσο μέλλον μου αφού μετά το τέλος των σπουδών μου θα βγω στην αγορά εργασίας και θα ψάξω για δουλειά. 
 
Πόσο σημαντική θεωρείτε την συμμετοχή σας στο έργο;
Η συμμετοχή στο έργο αυτό θεωρώ ότι ήταν για μένα πολύ σημαντική αφού πήρα μια πρώτη γεύση του πως είναι να εργάζεσαι σε μια μεγάλη και σοβαρή εταιρεία αφού αυτό ήταν το ζητούμενο αρχικά από πλευράς μου. Τόσο η δική μου συμμετοχή, όσο και των υπόλοιπων φοιτητών, πιστεύω έχει συμβάλει στην βελτίωση του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση της πρακτικής μας άσκησης, ερωτηθήκαμε από τους αρμόδιους φορείς για τις εμπειρίες μας. Παραθέσαμε προτάσεις και στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης για τον καλύτερο συντονισμό των επόμενων φοιτητών και συνεπώς καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων