Παρασκευή 7 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Πάφο

  28/12/2020 07:25
Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Πάφο

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Πάφο

  28/12/2020 07:25
Η Πάφος εισέρχεται από σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στον χάρτη των εμβολιασμών, κάνοντας αρχή με τρεις Οίκους Ευγηρίας.
 
Οι εμβολιασμοί στην Πάφο ξεκινούν σήμερα σε τρεις Οίκους Ευγηρίας στην Στέγη Ηλικιωμένων "Φροντίδα" στην Κισσόνεργα στις 09:00, ακολούθως γύρω στις 11:00 στο Γηριατρικό Κέντρο και Αναρρωτήριο στον Κυανό Σταυρό και μετά στη Στέγη Ηλικιωμένων “Η Ζεστή Φωλιά" στο Πολέμι.

Ο Νίκος Κωμοδρόμος Χριστοδούλου, υπεύθυνος στη Στέγη Ηλικιωμένων Φροντίδα στην Κισσόνεργα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι εμβολιασμοί αρχίζουν σήμερα και ότι από τους 19 φιλοξενούμενους στη Στέγη, οι 15 θα εμβολιαστούν τη Δευτέρα.  

Η υπεύθυνη του Γηριατρικού Κέντρου και Αναρρωτηρίου Κυανός Σταυρός στο Μέσα Χωριό Ρούλα Γρηγορίου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ήδη για τον σημερινό εμβολιασμό ενημερώθηκαν από τις προηγούμενες μέρες  τόσο οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, όσο και οι συγγενείς τους αφού, όπως εξήγησε, για τη χορήγηση εμβολιασμού πρέπει να υπογραφεί σχετική δήλωση, ότι δηλαδή δίνουν τη συγκατάθεσή τους να τους χορηγηθεί το εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής, συνέχισε η κ. Γρηγορίου, από τους 27 ηλικιωμένους που φιλοξενεί το Γηριατιρκό Κέντρο και Αναρρωτήριο Κυανός Σταυρός στο Μέσα Χωριό έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν οι 21 ηλικιωμένοι. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ο αριθμός να αυξηθεί.

Η κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι τους δόθηκε σχετικό έντυπο από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο όσοι το υπογράψουν πρέπει να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού, αλλά και το ότι, όπως με όλα τα φάρμακα και με τα εμβόλια, μπορούν να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ήπιες και βραχυπρόθεσμες και δεν παρουσιάζονται σε όλους.

Όλα αυτά, σημείωσε, επεξηγήθηκαν στους ηλικιωμένους.

Από την πλευρά της η Σταύρη Κυριακίδη υπεύθυνη  της Στέγης Ηλικιωμένων “H Ζεστή Φωλιά" στο Πολέμι,  ανέφερε πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στη Στέγη μετά τις 11:00 σήμερα. Πρόσθεσε πως από τους φιλοξενούμενους της Στέγης Ηλικιωμένων “H Ζεστή Φωλιά" θα εμβολιαστούν σήμερα, 12 ηλικιωμένοι. 
 
Πηγή: KYΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας