Εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα-Πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν την Κύπρο τις τελευταίες ώρες με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέα προειδοποίηση. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπήκε στα εστιατόρια η θάλασσα στο Lady’s Mile-«Θέμα χρόνου να πέσουν οι στέγες» (pics)
 
Συγκεκριμένα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, η οποία θα έχει ισχύ από σήμερα το απόγευμα στις 16:00 μέχρι αύριο το βράδυ στις 20:00. Όπως αναφέρεται μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή και η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πολύ πιθανόν να πέσει και χαλάζι.
 
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο την Κρήτη, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι την Τετάρτη.
 
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.
 
Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά, στα βόρεια και στα δυτικά, μέχρι κυματώδης.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 
Τοπικά θα πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικές ελαφρές βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γλύτωσε από θαύμα η κ. Ελένη-«Είδα μία λάμψη να έρχεται και άρχισαν να σπάζουν τα τζάμια»

Δειτε Επισης

Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)