Οι ταξιδιώτες στα κατεχόμενα θα πληρώνουν την υποχρεωτική καραντίνα

Οι ταξιδιώτες προς τα κατεχόμενα θα πληρώσουν τελικά την υποχρεωτική καραντίνα για το 15νθήμερο 8-23 Δεκεμβρίου, που θα ισχύουν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Στο διάστημα αυτό όσοι φθάνουν στο ψευδοκράτος αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς, με αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών, θα υποβάλλονται σε δεύτερο PCR κατά την άφιξή τους και θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών.
 
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα έξοδα καραντίνας και ιατρικά, θα κάλυπτε το «υπουργείο δημοσιονομικών», όμως χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι τα έξοδα θα καταβάλλονται από τους ταξιδιώτες και μάλιστα σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες που δόθηκαν σε σχετική ανακοίνωση. Αυτό θα ισχύει τόσο για τους «πολίτες» του ψευδοκράτους, όσο και για άλλους που θα μεταβούν στα κατεχόμενα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα έξοδα θα αφορούν τόσο τα τεστ στα οποία πρέπει να υποβληθούν (PCR κά) όσο και την καραντίνα,(διαμονή - διατροφή).
 
Αναφέρεται δε ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα πρέπει να δέχονται επιβάτες που δεν υποβάλλουν απόδειξη ότι κατέθεσαν τα χρήματα πριν ανέβουν στο αεροπλάνο.
 
Η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι για να μεταβεί κάποιος στα κατεχόμενα εκείνο το χρονικό διάστημα (8-23/12) χρειάζεται 3500 ΤΛ (389 ευρώ) αφού το εισιτήριο κοστίζει 1200 ΤΛ περίπου (134 ευρώ) και τα έξοδα καραντίνας ορίστηκαν στις 2255 ΤΛ (250,5 ευρώ).
 
Στο μεταξύ ένα τρίτο άτομο, ασθενής με κορωνοϊό, μεταφέρθηκε χθες για λίγο στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας καθώς χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτό κράτησε μερικές ώρες και ο ασθενής επέστρεψε σε κανονικό δωμάτιο.

Χθες ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα από 2845 τεστ. Τα 6 ήρθαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς, 7 ακτοπλοϊκώς και ένα άτομο καταγράφηκε εγχώριο κρούσμα. Πέντε άτομα χθες πήραν εξιτήριο. Ο συνολικός αριθμός των τεστ στα κατεχόμενα μέχρι σήμερα είναι 273.979 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων 1164 . Εξακολουθούν να βρίσκονται υπό θεραπεία 103 ασθενείς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας