Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επιβράβευση μαθητή για συγκέντρωση 100.000 πλαστικών πωμάτων

  02/12/2020 15:12
Επιβράβευση μαθητή για συγκέντρωση 100.000 πλαστικών πωμάτων

Επιβράβευση μαθητή για συγκέντρωση 100.000 πλαστικών πωμάτων

  02/12/2020 15:12

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ σε συνεργασία με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου ( Αγίου Σπυρίδωνα ) οργάνωσε το πρωί μια μικρή και σεμνή τελετή στο αμφιθέατρο του σχολείου με σκοπό την επιβράβευση του μαθητή της Δ΄ τάξης Πάσσιου Λεύκου, ο οποίος συνέλεξε τον εντυπωσιακό αριθμό των 100.000 πλαστικών πωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ο  Λεύκος άξιζε την επιβράβευση για την ευαισθητοποίηση του στην καταπολέμηση της μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση εκτός από τους συμμαθητές του Λεύκου ήταν καλεσμένος ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μ. Παυλίδης, ο οποίος με την σειρά του συνεχάρη τον νεαρό μαθητή και του χάρισε το βιβλίο της Ιστορίας της Γεροσκήπου.

Στην εκδήλωση καλέστηκε διαδικτυακά και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου, η οποία πρόθυμα ανταποκρίθηκε, όπως αναφέρεται, και απεύθυνε στους μαθητές ένα ένθερμο μήνυμα για την εξαιρετική πρωτοβουλία του συμμαθητή τους. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος με τη σειρά της χάρισε στον Λεύκο το βιβλίο που αναφέρεται στον κυπριακό γύπα και δεσμεύτηκε να ξεναγήσει τον νεαρό μαθητή στις φωλιές προστασίας του γύπα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος λειτουργός για τα Πράσινα σημεία της Επαρχίας Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ στα οποία μεταφέρθηκε η μεγάλη ποσότητα των πλαστικών πωμάτων για την ανακύκλωση.

Η εκπρόσωπος της ΑΚΤΗΣ Άννα Τσέλεπου με την σειρά της συνεχάρη τον μικρό εθελοντή Λεύκο και χάρισε σ αυτόν προϊόντα οικολογικά της ΑΚΤΗ. 


Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας