Έκλεισαν το Γ’ Δημοτικό στο Δάλι οι γονείς, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των εργοστασίων (pics)

Το είπαν και το έκαναν οι γονείς στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, οι οποίοι δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα διαμαρτυρόμενοι για την ρύπανση του αέρα που προκαλείται στην περιοχή, από τις δύο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ασφάλτου.
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου είχε προειδοποιήσει, μέσω επιστολής που έστειλε τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα, όσο και στο Δήμαρχο Τσερίου, πως αν δεν ανασταλεί η λειτουργία του παράνομου, όπως ανέφερε, εργοστασίου στο Τσέρι, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα προχωρήσουν σε τριήμερη αποχή από τα μαθήματα. Πράγμα που έγινε. Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, οι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου, Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε στον REPORTER πως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στις επιστολές που έστειλαν, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων.
 
«Δίνουμε περιθώριο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Αν η κατάσταση παραμείνει έτσι και κορωνοϊού επιτρέποντος, θα προχωρήσουμε σε επ’ αόριστον διαμαρτυρία».  

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, με την πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 22 Ιουλίου 2020 για μετακίνησή τους σε διάστημα 6 με 8 μηνών ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρόλα αυτά φαίνεται να καθυστερεί αδικαιολόγητα η υλοποίησή της.
 
«Η αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων μέχρι την οριστική μετακίνησή τους είναι μονόδρομος. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση και να προστατεύσουν την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών του Γ΄ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ιδαλίου. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα είναι αδιαμφησβήτητο», κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας